Ezek a tünetei az alacsony tesztoszteronszintnek!

Ezek a leggyakoribb jelei annak, ha alacsony a tesztoszteronszinted

Szerző: NA - 2023.03.09.

Ha a férfiak öregszenek, a tesztoszteronszint csökkenése olyan elkerülhetetlen, mint a halál és az adók. 30 éves koruk körül a férfiak tesztoszteronszintje évente körülbelül 1 százalékkal csökken. De néhány férfi számára ez az esés inkább egy szikláról zuhanás, mintsem egyenletes lejtmenet. A szint csökkenése számos alacsony tesztoszteron-tünetet okozhat. A férfiak alacsony tesztoszteronszintjének tünetei a súlygyarapodástól és a merevedési zavartól a hangulatváltozásokig és a kognitív problémákig terjedhetnek. Mutatjuk a leggyakoribb jelenségeket! 

Alacsony tesztoszteron

Alacsony libidó

Míg a gyógyszerek, a párkapcsolati küzdelmek és a betegségek mind elveszíthetik a szex iránti érdeklődést, a libidó elmaradása az alacsony tesztoszteron szint egyik leggyakoribb tünete. Az interneten is az ezzel kapcsolatos online marketing reklámok fordulnak elő leginkább a témában, nem véletlenül. 
A tesztoszteron drasztikus csökkenése a szexuális vágyat gyorsan szexuális buktatóvá változtathatja. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a csökkent libidó az a tünet, amely leginkább a tesztoszteronhiányra utal. Az alacsony tesztoszteronszintre utaló egyéb jelek – a súlygyarapodás , a hajhullás és az energiahiány – szintén csökkenthetik a szex iránti érdeklődését.

Edzel, de nem látsz semmilyen változást

Ha minden eddiginél elhivatottabb voltél az edzés iránt, de nem veszel észre semmilyen javulást, az is a férfiak alacsony tesztoszteronszintjének egyik tünete lehet.
A tesztoszteron serkenti az izmok növekedését és növeli az izomerőt. Egyszerűen fogalmazva, ha több a keringő tesztoszteronod, akkor az izomsejtek aktívabbak és növekednek, ennek hiányában lehetetlen izomtömeget növelni. 

Problémák az erekcióval

Ha azt látod, hogy nehéz elérni és megtartani az  erekciót , érdemes ellenőrizni a tesztoszteron szintedet. Az erekció elérésének folyamata fiziológiailag és pszichológiailag is összetett, és sok férfi észreveszi a spontán erekció csökkenését az alacsony tesztoszteronszint első jeleként.  

Morcos és ingerlékeny vagy

A rosszkedvű öregember jelenség okkal létezik: sok férfi idegessé válik az életkorral. De ha azt veszed észre, hogy ok nélkül depressziósnak vagy ingerlékenynek éred magadat, az az alacsony tesztoszteronszint jele lehet. A kutatók még mindig próbálják megérteni a tesztoszteron és a hangulat közötti összefüggést , de tudják, hogy a tesztoszteron átjut az agyba, ahol befolyásolhatja az agysejtek termelését, új idegi kapcsolatokat hozhat létre, amelyek a gondolatokat pozitív irányba torzítják. Elegendő tesztoszteron keringés nélkül előfordulhat, hogy ezek az agyi előnyök nem következnek be.

Mindig fáradt vagy

A fáradtság az alacsony tesztoszteronszint gyakori jele. Lehet, hogy úgy érzed, nincs elég energiád vagy hihetetlenül fáradt vagy állandóan. A kutatók szerint összefüggésbe hozható ez az alvászavarokkal. A tesztoszterontermelés csúcspontja a mély alvás során jön létre. Ha nem kapsz megfelelő éjszakai pihenést, előfordulhat, hogy tesztoszteronszinted nem éri el nappali csúcsát. 


Ha ilyen, vagy ehhez hasonló tüneteket észlelsz magadon, fordulj orvosodhoz!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket