notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Az amerikai külügyminiszter alaptalanul rágalmazta Kínát

hirdetes

Az amerikai külügyminiszter alaptalanul rágalmazta Kínát

férfibarlang.hu
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Global Times című kínai lap hétfői vezércikke szerint alaptalanul rágalmazta Pekinget Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, amikor előző nap ismételten úgy nyilatkozott, hogy egy kínai laboratóriumból szabadult el a világjárványt okozó új koronavírus.

Az amerikai külügyminiszter alaptalanul rágalmazta Kínát

A Global Times blöffnek nevezte Pompeónak az ABC amerikai televíziós csatornának adott interjújában tett kijelentését, miszerint "több jelentős bizonyíték" van arra, hogy a vírus a közép-kínai Vuhanban található laboratóriumból ered. "Ebben az esetben be kellene mutatnia ezeket a bizonyítékokat a világnak, és különösen az amerikaiaknak, akiket folyamatosan megpróbál átverni" - olvasható a cikkben az amerikai külügyi tárca vezetőjének részleteket nélkülöző állításáról. A Global Times szerint a vuhani laboratóriummal kapcsolatos teóriáknak nincsen tudományos hátterük, ezeket csupán amerikai és más nyugati politikusok használják arra, hogy a Kínával szembeni ideológiai alapú ellenérzéseiket népszerűsítsék, és ezáltal manipulálják a közvéleményt. A lap szerint Pompeo ráadásul mindent elkövet azért, hogy biztosítsa a győzelmet Donald Trump amerikai elnök és a Republikánus Párt számára a novemberi elnökválasztáson. Az amerikai vezetés korábban a járvány elkendőzésével vádolta Kínát - olvasható a cikkben, - de "ez a vád minden hitelét elveszítette", miután nemrégiben közzétett dokumentumokból kiderült, hogy Washington a járvány kezdetén figyelmen kívül hagyta más országok, valamint szervezetek figyelmeztetéseit. A cikk szerint emiatt tértek át az utóbbi időben a vuhani laboratóriummal kapcsolatos elméletekre.

hirdetes


hirdetes
Pompeo azonban a vasárnapi interjújában ismét hangot adott azon álláspontjának, hogy a kínai kormányzat "mindent megtett annak érdekében, hogy a világ ne szerezzen tudomást időben" az új koronavírusról. Az amerikai elnököt pedig a Fehér Ház csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték arról, hogy van-e megbízható információja arról, hogy a koronavírus a vuhani virológiai intézetből szabadult ki, amire igennel válaszolt, de részleteket nem közölt. Az amerikai külügyminiszter interjújára hivatalosan még nem reagált Peking, feltehetően azért, mert Kínában hétfőn még tartott a május 1-je miatti ötnapos munkaszünet. A Hszinhua kínai állami hírügynökség pedig a múlt héten egy Lego-figurákat felvonultató animációt tett közzé, amelyben egy Kínát jelképező, védőmaszkot viselő agyagkatona szól az Egyesült Államokat szimbolizáló Szabadság-szobor figurának arról, hogy egy új vírust fedeztek fel. A Szabadság-szobor válasza azonban, hogy ez "csak egy megfázás". Az animáció felidézi Kína járvány elleni küzdelmének alakulását, miközben újra és újra bemutatja, hogy az amerikai fél nem vett tudomást a helyzet súlyosságáról.

Forrás: MTI.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Sör

A sör az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb alkoholos ital - számos hagyományos fajtáját... Tovább

Esküvő

Az esküvő az a ceremónia, aminek keretén belül a két házasulandó fél két tanú... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészség Érdekesség