Te mit válaszolnál a kérdésre, amelyen az állásod múlik?

Csak minden kétszázadik ember képes válaszolni erre a kérdésre - neked sikerülne?

Szerző: kvothe - 2020.03.31.

Az ember egy állásinterjún mindenre számít, csak erre az egy kérdésre nem. Vajon neked sikerülne helyes választ adni rá? Ne feledd, ezen az egy kérdésen múlik, hogy megkapod-e az állást!

Te mit válaszolnál a kérdésre, amelyen az állásod múlik?

Manapság rengetegszer halljuk, hogy milyen nehéz munkát találni. Sok helyen vállalhatatlan feltételeket kínálnak, esetleg az elvárások nem testhezállók, túl kevés a fizetés, túl sokat kell utazni, stb. Nem egyszerű feladat.

 

Mi történik akkor, ha minden elvárásnak megfelelünk, a munkahely optimális juttatásokat kínál, közel van, és biztosíthatjuk vele pénzügyi helyzetünket? Ilyenkor már csak egyetlen kihívás maradt – nekünk kell a lehető legjobb benyomást keltenünk az állásinterjú alatt. Ilyenkor gyakoriak a ’Miért szeretne itt dolgozni’ vagy a ’Miért maga a legjobb választás erre a pozícióra’ kérdések.

 

{cikk}ferfibarlang.hu:vilag-legrosszabb-fonoke{/cikk}

 

De mi van, ha csak egyetlen kérdést tesznek fel nekünk? Lássuk, hogy milyen választ adsz a következő feladványra – ezen múlik, hogy megkapod-e az állást!

 

A feladvány

Egy sötét, viharos éjszakán autózol éppen a várostól távoli erdei úton. Egy buszmegállóhoz érsz, ahol három ember várakozik éppen:

 

  1. Egy idős nő, akin látszik, hogy nagyon rosszul van, és azonnali segítségre van szüksége
  2. Egy régi barátod, aki egyszer megmentette az életedet
  3. A tökéletes férfi / nő, akire mindig is vágytál, és életed párja lehetne

 

Az autódban azonban csupán egy extra hely van. Kit mentesz meg?

 

Választhatod az idős hölgyet, aki haldoklik, és sürgősen kórházba kell szállítani. Esetleg a régi barátodat, akinek az életed köszönheted, és most viszonozhatnád a segítségét. Viszont ott van életed párja is, aki örökké szeretni fog téged.

 

Ezt a kérdést egyszer feltették kétszáz jelentkezőnek egy állásinterjún. Közülük csupán egyetlen személy volt, aki válaszával elnyerte a pozíciót.

 

Lássuk, hogy mit válaszolt az a bizonyos valaki a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket