Miért nem tudok megmozdulni, miután felébredtem?

Veled is előfordult már, hogy éjszaka felébredtél és nem tudtál megmozdulni? Ez az oka!

Szerző: kvothe - 2017.03.16.

Neked is részed volt az egyik legbizarrabb és legijesztőbb élményben? Most megtudhatod, miért ébredtél fel úgy az éjszaka közepén, hogy nem tudtál megmozdulni!

Miért nem tudok megmozdulni, miután felébredtem?

Történt már veled, hogy amikor megpróbáltál kikelni az ágyból rájöttél, hogy meg sem bírod mozdítani a testedet? Előfordult már, hogy ilyenkor zúgó hangot hallottál a füledben, vagy úgy érezted, mintha valaki járkálna a szobádban? Megesett már, hogy valahol az otthonodban találtad magad, majd egy szempillantás múlva az ágyban ébredtél?

 

Ez csupán néhány tünete ennek az ijesztő, szürreális jelenségnek. Néhányan például alig kapnak levegőt ébredés után és úgy érzik, mintha valaki a mellkasukon ülne.

 

 

Mielőtt azonban ördögűzőt hívnál otthonodba, elárulom, hogy mi is történik ilyenkor. Nem kell semmi természetfeletti dologra gyanakodni; az orvostudomány évek óta kutatja az úgynevezett alvásparalízist, vagy alvási bénulást. Egy 2011-es felmérés kimutatta, hogy a népesség mintegy 7,6%-a szenved ettől az alvászavartól, aminek több oka is lehet.

 

A következőkben szót ejtünk a különböző tünetekről, a paralízis okáról és annak megelőzéséről is!

 

Lássuk a következő oldalon, hogy mi is történik ilyenkor!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket