Mutasd, hogy alszol, megmondom ki vagy!

Ezt árulja el rólad, hogy milyen pózban alszol!

Szerző: kvothe - 2021.12.24.

Tudtad, hogy valójában sokat árul el személyiségedről, hogy milyen pózban alszol? Nézd meg, hogy az alábbiak közül melyik a jellemző rád, és hogy mi mindent jelent ez!

Mutasd, hogy alszol, megmondom ki vagy!

Mindenki számára létezik egy tökéletes póz, amiben a legkényelmesebben képes aludni. Azonban ez a póz nem csak kényelmi szempontból jelentős, valójában személyiségünkről is rengeteget elárul! Akár a hátadon, a hasadon, vagy az oldaladon szeretsz aludni, most megtudhatod, hogy mit is jelent ez!

Kapcsolódó: Mit árul el személyiségedről kedvenc színed?

A zuhanó

Mintha az égből esnének éppen lefelé, a zuhanók a hasukon fekve, oldalra fordított fejjel fekszenek, karjaikkal pedig átölelik párnájukat. Az így alvó emberek nagyon nyitottak, társas lények, játékos természettel. Ehhez képest ha úgy hozza a helyzet, nem szokásuk mellé beszélni, mások pedig ezt néha érzéketlenségnek vehetik. Kívülről szabadnak és könnyednek tűnhetnek, de titokban arra vágynak, hogy ők irányíthassák a dolgokat.  Habár szeretnek kockáztatni, nagyon érzékenyek lehetnek a kritikára.

A kaktusz 

A kaktusz, vagy „csillag” póz kedvelői a hátukon fekve alszanak, kinyújtott lábakkal, kezüket pedig a fejük mellett pihentetik. Ez a legkevésbé népszerű póz a felsoroltak közül. Az ilyen emberek hűséges cimborák, akik számára a barátság az egyik legfontosabb dolog az életben. Szívesen meghallgatják mások problémáit és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy segíthessenek.

A katona

Ví-gyázz! Háton fekve, kinyújtott lábakkal, a két kar pedig a test mellett, egyenesen. Nem konkrét katonákról beszélünk, azonban az így alvók általában erősebb jelleműek és csendesebbek, akik nem szeretik a nagy felfordulást. Nagyon kimértek, és rendkívül komolyan veszik saját magukat, és másokat egyaránt. Nagy elvárásaik vannak saját magukkal és a körülöttük lévőkkel szemben. Hajlamosak horkolni is.

Az ölelő

A farönkhöz hasonló póz, lábak kinyújtva, oldalfekvésben. Azonban a karok nem a test mellett, hanem előre kinyúlva helyezkednek el. Felülről úgy tűnik, mintha megölelni készülnének valakit. A felmérések szerint az így alvó emberek nagyon nyitottak és barátságosak. Ugyanakkor gyanakvók lehetnek és hajlamosak cinikusan viselkedni. Az „ölelők” nagyon nehezen hoznak döntéseket, de ha egyszer elhatározzák magukat, akkor nincs, aki megváltoztatná véleményüket.

A farönk

Egyenes testtartás, kinyújtott lábak, karok pedig oldalunkon. Ez a második leggyakoribb alvó-póz. Habár merevnek tűnhet, az így alvók éppen ellenkezőleg nagyon is könnyed és társasági emberek. Szeretnek úgy arcokat megismerni, de első sorban egy jól megszokott társaságban tartózkodnak előszeretettel. Könnyen megbíznak másokban, amit azok néha könnyedén kihasználhatnak.

Az embrió

Oldalfekvésben, felhúzott lábakkal és behajtott karokkal alszik az emberek 41%-a. Ez a világ egyik leggyakoribb alvópozícióvá teszi. Az így pihenő emberek kívülről keménynek, erősnek mutatják magukat, de belülről valójában nagyon érzékenyek és könnyedén megsértődnek. Ha belegondolunk, ez tényleg sok emberre igaz, így nem csoda, hogy annyira elterjedt ez a póz. Az így alvók hajlamosak túlgondolni dolgokat, és fölöslegesen aggódni.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket