Mi lehet pusztítóbb az atombombánál, ha kitör egy háború?

Ami az atombombánál is nagyobb veszteségeket okozhat

Szerző: doszi - 2015.10.29.

Mi lenne, ha korunk vezető nagyhatalmai háborút kezdeményeznének egymás ellen? Ami biztos, hogy hatalmas pusztítás a mai modern fegyvereket ismerve. De mi lenne az első lépés, amivel egyikük előnyhöz juthatna? 

Az internet összeomlasztásával nagyobb pusztítást lehet okozni, mint bármilyen más fegyverrel.

Az internet mára világunk szerves részévé vált, a kommunikáció alapja lett, valamint a világhálón keresztül bonyolítják le a naponta akár 10 billió összértékű üzleteket.

 

Korábban, háborúk esetében egymás rádiójeleit igyekeztek megzavarni az ellenséges felek, mára az új célpont minden kétséget kizárólag az internetes kommunikáció, annak megszüntetése lenne. Amerika szerint az oroszok erre készülnek, ehhez pedig csupán az óceánok mélyén fekvő internetes telekommunikációs kábeleket kellene megsemmisíteni.

 

Ez csak kacsa, gondolhatnánk, azonban a New York Times szerint az amerikai hadsereg orosz tengeralattjárók mozgását vizsgálva azt feltételezi, hogy nem véletlenül portyáznak Putyin kémflottái a mélytengeri kábelek közelében. Ezek a kábelek nem csak az Egyesült Államok internetműködéséért felelnek, hanem az egész világ internetéért. 

 

Kinek érné meg egy ilyen volumenű katonai lépés? A következő oldalon folytatjuk.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket