Android TV

Megérkezett az Android TV!

Szerző: vargazsanett - 2019.07.12.

A legjobb az Android TV-ben, hogy működése és használata rendkívül egyszerű, így bárki bármikor könnyedén használatba tudja venni a gyakorlatban is. Ez a legújabb fejlesztés most, ismerd meg te is!
 

Android TV

Elsősorban az “Android TV” egy olyan felület, amelyet a televízió és „set-topbox” gyártók használnak stream szolgáltatásként. 

Sokan a Google TV-hez hasonlítják, de elég jelentős különbségek vannak közöttük.
A Google TV csupán összekötötte a sima televíziót és az applikáció kínálta szolgáltatásokat. Az Android TV azonban előtérbe helyezi az online média szolgáltatásait és főként erre a célra készült.

A tartozékok között megtalálható lesz egy távirányító is, ezenkívül pedig különböző fejlesztésekre lehet számítani a hangvezérlést érintően és játékvezérlő is vásárolható lesz. 

 

Az Android TV több szempontból is eltér az eddigi okostévéktől. Célja megőrizni az egyszerűséget. Ennek következtében pedig szakított a korábbi „megszokott” menüfelépítéssel és egy új módszert alkalmaz, a neve Pano. Ez az eddiginél logikusabb és egyszerűbb felhasználást biztosít. 

 

A multimédiás megjelenésben és a grafikai elemekben is sok újításra lehetünk figyelmesek. Már nem az elterjedt ikonokat láthatjuk majd, hanem virtuális kártyákat és ezek segítségével nyithatjuk meg a megnézendő tartalmakat.
Vízszintes görgetéssel tudunk majd „lapozni”.

 

Ezek után talán nem meglepő, hogy a Google gőzerővel azon van, hogy a legjobb eredményeket érje el, éppen ezért pedig a szakma legtehetségesebb alkalmazás fejlesztőivel dolgozik együtt. A lehető leghibátlanabb TV alkalmazásokat szeretnék az eszközön létrehozni. 

 

Egyenlőre úgy tűnik, hogy különböző app-ok és játékok is telepíthetőek lesznek. Ezenkívül pedig az eszköz a Pandora, Hulu, Songa, Netflix és Vevo támogatásával fog rendelkezni illetve a YouTube sem maradhat le a listáról.

Mindenképpen érdemes mind felhasználói, mind fejlesztői részről többet foglalkozni a Google Androiddal, hisz’ rohamos ütemben fejlődik és egyre szélesebb körű igények kielégítése lesz a cél.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket