notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Android TV

hirdetes

Megérkezett az Android TV!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A legjobb az Android TV-ben, hogy működése és használata rendkívül egyszerű, így bárki bármikor könnyedén használatba tudja venni a gyakorlatban is. Ez a legújabb fejlesztés most, ismerd meg te is!
 

Android TV

Elsősorban az “Android TV” egy olyan felület, amelyet a televízió és „set-topbox” gyártók használnak stream szolgáltatásként. 

Sokan a Google TV-hez hasonlítják, de elég jelentős különbségek vannak közöttük.
A Google TV csupán összekötötte a sima televíziót és az applikáció kínálta szolgáltatásokat. Az Android TV azonban előtérbe helyezi az online média szolgáltatásait és főként erre a célra készült.

A tartozékok között megtalálható lesz egy távirányító is, ezenkívül pedig különböző fejlesztésekre lehet számítani a hangvezérlést érintően és játékvezérlő is vásárolható lesz. 

Az Android TV több szempontból is eltér az eddigi okostévéktől. Célja megőrizni az egyszerűséget. Ennek következtében pedig szakított a korábbi „megszokott” menüfelépítéssel és egy új módszert alkalmaz, a neve Pano. Ez az eddiginél logikusabb és egyszerűbb felhasználást biztosít. 

hirdetes

A multimédiás megjelenésben és a grafikai elemekben is sok újításra lehetünk figyelmesek. Már nem az elterjedt ikonokat láthatjuk majd, hanem virtuális kártyákat és ezek segítségével nyithatjuk meg a megnézendő tartalmakat.

hirdetes
Vízszintes görgetéssel tudunk majd „lapozni”.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a Google gőzerővel azon van, hogy a legjobb eredményeket érje el, éppen ezért pedig a szakma legtehetségesebb alkalmazás fejlesztőivel dolgozik együtt. A lehető leghibátlanabb TV alkalmazásokat szeretnék az eszközön létrehozni. 

Egyenlőre úgy tűnik, hogy különböző app-ok és játékok is telepíthetőek lesznek. Ezenkívül pedig az eszköz a Pandora, Hulu, Songa, Netflix és Vevo támogatásával fog rendelkezni illetve a YouTube sem maradhat le a listáról.

Mindenképpen érdemes mind felhasználói, mind fejlesztői részről többet foglalkozni a Google Androiddal, hisz’ rohamos ütemben fejlődik és egyre szélesebb körű igények kielégítése lesz a cél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Kártya

A kártya lehet egy játékszer úgymint egy kártyapakli része, vagy egy hétköznapi használati... Tovább

Magyarország

Kis hazánk a Kárpát-medence szívében, Európa közép-keleti részén. Államformája... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Technika Világunk