Az Apple rosszabbul teljesít, mint a korábbi években

Rohad az Alma: 15 éve nem teljesített ilyen rosszul az Apple, mint idén

Szerző: kvothe - 2016.10.27.

Nehézségekkel küszködik az Apple hosszú ideje először, de vajon mi az oka a visszaesésnek?

Az Apple rosszabbul teljesít, mint a korábbi években

Nehéz napokat él mostanában az Apple. A rivális cégek sorra árasztják el a piacot versenyképes termékekkel, és a legújabb iPhone 7-estől sem vágták magukat a földhöz az emberek.

 

Az Apple az első éves profitvisszaeséséről számolt be nemrégiben. A cég 1997-ben a csőd szélén állt, innen sikerült visszahoznia magát, később pedig a világ legértékesebb bizniszévé vált. A befektetők megtudták, hogy az Apple csak az idei évben szeptember 24-ig összesen több mint 215 milliárd dollárnyi értékben adott el iPhoneokat, órákat, Mac számítógépeket és egyéb termékeket.

 

Ez összesen 8%-kal kevesebb, mint az előző évben felállított rekordjuk, amikor is ez az összeg majdnem 234 milliárd dollárt volt. Ez egy összesen 14%-os profiteséshez vezetett, összesen 45,7 milliárd dollárra. 2001 óta nem teljesített ilyen rosszul a cég.

 

Szakértők szerint a világ elérkezett az „Apple csúcspontra” ami azt jelenti, hogy mindenkinek, aki akar magának Apple termékeket, és meg tudja fizetni azokat, már mindene megvan, amit a cég kínál.

 

 

A szeptember 24-t megelőző 3 hónapban 9%-ot estek vissza az eladások, összesen közel 47 milliárd dollárra. Ennek egy csupán 9 milliárd dolláros profit lett az eredménye, amely 19%-kal marad el a tavalyi év ezen időszakához képest.

 

A csökkenés bizonyára az iPhone-eladások visszaesése miatt történt, amely kétség kívül az Apple legfontosabb terméke, ugyanis az eladásaik kétharmadát teszi ki.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket