Különleges átlátszó állatok, amik valóban léteznek!

Üvegállatok - Az állatvilág átlátszó csodái

Szerző: kvothe - 2017.01.25.

Ha szeretnél néhány igazán furcsa és gyönyörű állatot látni, akkor most megmutatjuk a legszebb átlátszó lényeket!

Különleges átlátszó állatok, amik valóban léteznek!

Az állatvilágban ezer és ezer különleges lényt találunk, amiktől könnyedén eláll az ember lélegzete. Némelyikük kifejezetten ijesztő külsővel rendelkezik, mások pedig rikító tollazattal vagy pikkelyekkel igyekeznek felhívni magukra a figyelmet.

 

Persze nem mindegyikőjük visel színes öltözéket, sőt! A legkülönlegesebbek kétségtelenül azok az állatok, amelyek teljesen átlátszó részekkel rendelkeznek. Feltűnhet, hogy, a legtöbb ilyen „üvegállat” a vízből kerül elő, ennek pedig jó oka van.

 

Sönke Johnsen szerint mivel nem rendelkeznek éles fogakkal és mérgező anyagokat sem termel szervezetük, amikkel megvédhetnék magukat a ragadozók ellen, így próbálnak „láthatatlanná válni”. Mi pedig megcsodálhatjuk őket gyönyörű. átlátszó pompájukban!

 

 

Átlátszó doktorhal

Közel 30 centire is megnőhetnek és különleges átlátszó testük miatt akváriumi díszhalakként is tartják őket.

 

 

Üvegszárnyú lepke

A Greta oto szárnyai azért tűnnek átlátszónak, mert kevés fényt nyelnek el, vernek vissza és szórnak szét. Főleg Amerika középső és déli részén találkozhatunk velük, de mivel nagy távok megtételére képesek, máshová is eljutottak már.

 

 

Átlátszó polip

Az Ancistrocheirus lesueurii trópusi és szubtrópusi óceánokban leledzik 200 és 1000 méteres mélységek között. Átlátszó testét pigmentekkel teli foltok borítják, ráadásul még szervei is láthatóak!

 

A többi a következő oldalon!

Vadító verdák

Vadító nők

Vadító divat

Attól hogy férfiak vagyunk, és nem olvadunk el egy csillogó ékszer láttán, sőt még csak a különböző retikülök sem keltik fel az érdeklődésünket, még a magassarkúk után megfordulhatunk – illetve a vadító férfi divat is érdekelhet minket! Kövesd online férfi magazinunkkal a divatot!

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket