Az R8 V10-es Audi

A leggyorsabb Audi!

Szerző: Dominik96 - 2015.09.25.

A német márkából rengeteg fajta van, de mégis melyik a leggyorsabb belőle? Erre a kérdésre adok választ most ebben a cikkben.

A leggyorsabb Audi

Melyikről is van szó?

 

 

Az új Audi R8-asról szeretnék egy kis bemutatót tartani. Miért is állítom azt, hogy ő a leggyorsabb? Csupán csak a statisztikákkal tudok nektek érvelni, de valószínű, hogy meggyőzőek lesznek! Az R8 technikája minden területén közel áll a versenysport világához, és a valaha készült leggyorsabb, legerősebb és legdinamikusabbra sikerült ez az autó.

 


Két motorral érkezik az őszi piacra, elég jól hangzik a 449 kW (610 LE) teljesítményű R8 V10 plus. A mérnökök 5,2 literes V10-es erőforrást terveztek hozzá. Érdekesség, hogy az eddigiekhez képest az üzemanyag fogyasztása 13 százalékkal kevesebb lesz. A gyorsulása 0-ról 100km/h-ra mindössze 3,2 másodperc, 0-ról 200-ra pedig csak 9,9. A maximum sebesség elérheti akár a 330 km/h-át is! Nem semmi kis járgány lesz ez!
Az új modell összesen 1454 kilogramm, ami leginkább az alumínium és szénszál-erősítésű műanyag elemeket is tartalmazó Space Frame technológiának köszönhető. A versenyautókhoz képest a jármú alja teljes burkolatot kap, a levegő áramoltatásáról diffúzor gondoskodik.

 

 

Az autó karosszériaszerkezete körülbelül 200kg lehet. Az utastere, mint bármely sportautónál a vezetőre összpontosít. A kormány szatellit-gombjai segítségével a sofőr vezérelhet minden fontos funkciót úgy, hogy nem kell elvennie sem a kezét a volánról, sem pedig a figyelmét az útról. A virtual cockpit igény szerint konfigurálható, a tartalmát 3d-s formában jeleníti meg. A kerekek hőmérsékletét vagy a forgatónyomaték-szintet mellékműszerekkel figyelhetjük.
Egyetlen Audi sem áll olyan közel a versenypályák szintjéhez, mint az ősszel piacra kerülő R8-as. A német cégnek ismét sikerült egy remek autót gyártaniuk!

 

 

 

 

Még több fotót találhattok a következő oldalon az ősszel piacra kerülő gyönyörűségről!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket