Ausztriában jártunk-Nézd meg te is képes beszámolónkat

"Ékszerek" Ausztriából

Szerző: bohacs0010 - 2014.06.10.

Egy nagyszerű élménnyel gazdagodtunk ausztriai utazásunk során, érdemes mindenkinek ellátogatnia erre a helyre. Nézd meg te is képes beszámolónkat, és ha kedvet kaptál, akkor ne habozz, megéri elindulni. 

Már másodszorra utaztunk Ausztria ezen részére, eszméletlenül szép tájakat láthattunk megint, sok kirándulásban volt részünk és most megosszuk veletek élményeinket.

Aki egyszer eljut ebbe a két csodálatos faluba, bizton visszavágyik. Másodszor volt szerencsém élvezni a Salzburgtól alig pár kilométerre lévő fényképezőgépet kívánó helyeket. Ami először érezhető a szemet gyönyörködtető táj mellett, az, az emberek mosolya és vendégszeretete. Az természetes, hogy nyaraló, üdülő helyek lévén a vendéglátás mindenekelőtt! De ha alaposan megnézzük a látnivalókat, ilyen dolgos népet keveset találni a világban. A képriport sem adhatja vissza igazán azt, amit az ember tapasztal. Először a Mondsee legszebb campingjét fedeztem fel. Hollandok, németek, franciák és ki tudja hány nemzet foglalta teljes telt ház már előrevetítette, hogy többcsillagos helyen járunk. Külön figyelmet érdemel a fürdőszaba, amely tisztaságát, felszereltségét több hazai topp szálloda megirigyelhetné. A táj pedig önmagáért beszél! Irigyeljük a szépen nyírott hegyoldalakat, a békésen legelésző Milka teheneket, de kíváncsi lennék, hogy hétvégén, ünnepnap hány hazai gazdát találnék reggel öttől késő estig a réteken? Hetven éves gazda, csinos osztrák lányok és tetkóval ellátott vagány srácok egyaránt dolgoznak, persze magas szinten gépesítve.
Alig pár kilométer St. Gilgen. A vendégváró panzióban turnusváltás miatt nagy a sürgés-forgás. A tulajdonos, hölgynek két ágyhúzás között, még arra is marad ideje, hogy az új vendéget kávéval kínálja a megérkezés pillanatában. Aztán tovább rohan a tökéletes szoba kialakításáért. Csak csodálni lehet a hajnaltól késő estig, kitartó energiát. S mindezt végig mosolyogva. A faluban aztán az első séta során kiderül, hogy itt minden Mozartról szól. Kerestem akár egyetlen elejtett csikket is, de mindhiába. A tisztaság mellett a mérhetetlen sok virág az, ami lenyűgözi a látogatót. A tóparton ülve, a környező hegyeket bámulva, órákat lehet eltölteni semmittevéssel, tökéletesen feltöltődve egyfajta belső nyugalommal. Remélem fotóim is meggyőzi azokat, aki el akarnak indulni világot látni keresvén a szépet.
Köszönet a Camp Mond See Landnak és a Falkensteiner Panziónak!
Danke: Mond See Land und Falkennsteiner Panzio

Lapozz tovább és nézd meg csodálatos képeinket is :)

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket