Öt világszerte elismert autós mozifilm

Hogyha te is rajongója vagy a vezetésnek és az akciónak, akkor ezt az öt autós filmet megéri látnod!

Szerző: Szaka Ádám - 2021.10.08.

Az egyik legjobb lehetőség arra, hogy az akciót még pörgősebbé tegyük az, amikor a veszélyes helyzet alá néhány kereket is pakolunk. A filmgyártók ezzel tökéletesen tisztában vannak, ahogy ebből az öt autós moziból is kiderül. 

Autós filmek, amik garantált szórakoztatás nyújtanak

Az aszfalt királyai

Az aszfalt királyai egy az Egyesült Államokban készült film, amelyet 2019. november 15-én mutattak be a vásznakon. A rendezője James Mangold volt, a mozit a 20th Century Fox gyártása által készítették el, a forgalmazójaként pedig a Walt Disney Studios Motion Pictures-t jelölhetjük meg. Az életrajzi film, a dráma, valamint az akciófilm műfajokat tudhatja magáénak. A két főszerepet Christian Bale, akit többek közt a Chrsitopher Nolan-féle Batman szériákból ismerhetünk, valamint Matt Damon, a Mentőexpedíció sztárja játsszák. Ők alakítják Caroll Shelby-t és Ken Miles-t, a két autóversenyző legendát. A filmbéli feladatuk az, hogy háborúban állva a fizika törvényszerűségeivel, létrehozzanak egy olyan versenyautót a Ford vállalattal karöltve, amely képes lehet legyőzni az Enzo Ferrari autóit. A tét nem csekély, hiszen előttük áll az 1966-ban megrendezendő Le Mans-i 24 órás verseny, csakhogy közben saját életük drámájának is uraivá kell váljanak. A filmalkotás sikerességégét bizonyítja, miszerint a kritikusok igencsak jónak értékelték, ráadásul a bevétele 225 millió dollár lett, ami a kétszeresénél is több az leforgatásába fektetett 97 millió dollárnak. A film 152 percnyi játékidőt kínál a nézőknek. 

Mad Max: A harag útja 

Ezt a poszt apoklaiptikus stílusban készült akciófilmet először Belgiumban mutatták be, 2015. május 13-án. Ausztrál-amerikai koprodukcióval forgatták le, a rendezője George Miller volt. A gyártója a Kennedy Miller Mitchell, a Dune Entertainment, és a Village Roadshow Pictures, a forgalmazója pedig országunkban az InterCom lett, de azóta már Netflix is elérhetővé tette, külföldön a Warner Bros. Entertainment felelt érte. A film a Mad Max-széria negyedik részeként foglalja el a helyét a mozitörténelemben, Max Rockatansky-t ezúttal Tom Hardy játssza, őt korábban láthattuk az Eredetben, vagy A sólyom végveszélyben című háborús filmben. A mozi forgatása egyébként már kezdetét vette 1997-ben, ám sajnos nehéz úton ment keresztül, s emiatt történt az is, hogy Mel Gibson felhagyott Max megszemélyesítésével. Max társául szegődik a Charlize Theron által megformált Furiosa imperátor. A színésznő a Prometheusban korábban már nagyszerű alakítást nyújtott. A két karakter megküzd a végeláthatatlan sivataggal, a szomjúsággal, az őrültekből álló hordával, akik az életükre törnek. Természetesen zúgnak a motorok, a félelmetes, kerekeken guruló masinák egészen elképesztő jelenetekkel ruházzák fel a filmet. Az eddigi legsikeresebb Mad Max alkotásnak tudható A harag útja, ugyanis a filmkritikusoknak belopta magát a szívébe a látványvilággal, a kaszkadőri megoldásokkal, s a színészek nagyszerű alakításával egyaránt. Világszerte 374 millió dolláros bevételt szerzett. 120 percnyi tömény izgalom és akció!

Cikkünk itt még nem ért a végéhez, a következő oldalon három másik nagyszerű autós filmről tudhatsz meg érdekességeket! 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket