notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Azok a szép ’90-es évek. Te mire emlékszel belőle?

Azok a szép ’90-es évek. Te mire emlékszel belőle?

Lévi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

1990-ben megnyíltak a határok, bizsergető szabadság érzés lett úrrá mindenkin. Eljött a várva várt szabadság és vele a felvirágzás. Vagy mégsem? Ha te is átélted ezt, érteni fogod, miért is volt annyira mesés időszak ez.
Azok a szép ’90-es évek. Te mire emlékszel belőle?
Minden valahogy úgy kezdődött, hogy a keletnémetek nem akartak hazamenni. Nálunk is aludt egy a kertben, egy sátorban. Aztán kiengedtük őket Ausztriába. de éreztük, itt valami megváltozott. Még csak suttogva mertünk beszélgetni, 40 év elnyomás után. Tüntetések, majd az első szabad választás és annak kampánya. Forrongó, mesés új világ volt. Nyert a jobboldal, az MSZMP megbukott. Juhéé. oroszok haza! Aztán taxisblokád, és hason lók, de mindenki elkezdte sütögetni a saját pecsenyéjét. Ki jobban, ki kevésbé. Kft-k és Bt-k alakultak. 88-ban még megbámulták apám Marutiját a gödöllői főtéren: húúúúú, micsoda nyugati kocsííí! Aztán 91-ben mindenki elájult a Mazda 626-osától, ami akkor kb. 4 éves lehetett. Mindenki nyugati kocsit szeretett volna. Mindegy milyen öreg, de nyugati legyen. Trabanton szállni már nem volt élvezet )
 
Majd 1990. október 3.-án megtörtént Németország újraegyesítése. 1991-ben felbomlott a Szovjetunió, véget ért a hidegháború. Egy hihetetlen örömmámorban úszott mindenki. A szabadság örömteli érzése, az állandó tavasz illata lengte át a ’90-es évek elejét. Gazdaságilag nem kaptuk azt, amire vártunk, visszahívtuk a négy éve megbukatott szocialistákat, jött a Bokros csomag, mi tüntettünk ellene, Ruandában egy népirtásban meghalt egymillió ember, de mi észre sem vettük, még mindig nagyon élveztük, hogy élünk. Nos, ha te is így voltál ezzel, akkor a következő képek és videók biztosan megmelengetik a szívedet!
hirdetes
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Világ körül

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását... Tovább

Túrázás, túrák

A túrázás a világ egyik legkedveltebb sportja. Bizony, sokan nem is tudják, hogy hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra