A Renault új gyártmánya, amitől reszket a Porsche!

Miért tart a Porsche a franciáktól? Itt az új Renault Fluence GT2 Turbo!

Szerző: kisbak.eva - 2019.04.25.

A Porsche 911-es sorozaton belül a GT3-as jelzés a szívómotoros kihegyezett modellek sajátja. A Porsche a turbómotoros kihegyezett autóit GT2 néven kínálják. Ezt a nevet nem sikerült levédeniük, ezért készíthette el a Renault a Fluence alapján a saját GT2-esét.

Új Renault gyártmány, a Fluence GT2 Turbo

Mivel a Porsche 911-es sorozatban a GT3-as jelzés a szívómotoros kihegyezett modellek sajátja, és erre a Porsche is fokozott figyelmet fordít, ahogy azt az Aston Martin nemrég megtapasztalta, a turbómotoros kihegyezett autókat GT2 néven kínálják. A stuttgartiaknak viszont nem sikerült a levédetése, ezért volt képes a Renault a Fluence alapján elkészíteni a saját GT2-esét.

 

 

 

A Buenos Airesi Autószalonon a Sandero RS 2.0 és a Duster Oroch mellett mutatkozott be a Fluence legújabb változata, melyben egy 2,0 literes benzines turbómotor dolgozik. Sajnos nem pont azt kapta meg a lépcsős hátú limuzin, mint a Mégane RS, jelen esetben csak 190 lóerő a maximális teljesítmény – azért ez is bőven elég a tempós haladáshoz. Csak 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval adják a Renault Fluence GT2-est, mely 8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás tempóra, csúcssebessége 225 km/h. Azt, hogy igazi sportkocsiról van szó, jelzi, hogy ott van a fedélzeten az RS Monitor (turbónyomás, hosszanti- és keresztirányú gyorsulás kijelzése). Nem érdemes reménykedni, a Fluence GT2 marad Dél-Amerikában.

 

 

Az új Renault modell, a Fluence GT2 Turbo bemutató videója

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket