Balaton vonattal: MÁV nyári szezon

Elrajtol a balatoni nyári szezon: korábbi kezdettel és jobb szolgáltatásokkal várja az utazókat a MÁV

Szerző: NA - 2024.05.04.

Ahogy a tavasz lassan átadja helyét a nyárnak, úgy közeleg a nyaralási szezon is, különösen a Balatonnál, Magyarország kedvelt üdülőhelyénél. A Magyar Államvasutak (MÁV) idén is előbbre hozza a nyári menetrendet, így már május 13-tól elérhetőek lesznek azok a különjáratok, amelyekkel az utazóközönség könnyebben és gyakrabban juthat el a "magyar tengerhez" – írja a noizz.hu. Balaton vonattal: MÁV nyári szezon

Indul a balatoni nyári szezon a MÁV-nál

Az előszezoni menetrend bevezetése a MÁV-nál azt jelenti, hogy az utasok számára növekszik a járatok száma, így a kényelem és az elérhetőség is javul. Emellett a regionális közlekedési hálózatot is erősíti, hogy a Volánbusz ütemes járataival biztosítja a Zala és Veszprém vármegyék közötti összeköttetést. Ez a fejlesztés kiegészül azzal, hogy az elmúlt években több tucat új autóbuszt állítottak forgalomba, amelyek kifejezetten a balatoni régióban és annak környékén közlekednek.

Az utóbbi évek adatai azt mutatják, hogy a MÁV szolgáltatásai iránti kereslet folyamatosan növekszik: a világjárvány előtti időszakban elért rekordokat is felülmúlták az elmúlt két évben, amikor is a szezon alatt közel hárommillió utas választotta a balatoni vonalakat.

Ilyen változások várhatóak a MÁV-nál a nyári szezonban

A szezonális változások között említést érdemel a kerékpárszállítási kapacitások bővülése is. Több IC-vagon és motorvonat kerül forgalomba, aminek köszönhetően a kora tavaszi időszakhoz képest jelentősen több ülőhely áll majd az utasok rendelkezésére. A balatoni állomásokon is fokozott figyelem irányul az állapotok javítására: a tisztaság, a rendezettség fenntartása és a környezet esztétikai megújítása érdekében virágokat ültetnek és gondoznak.

Az utazni vágyók számára további információkat a MÁV hivatalos weboldalán találhatnak, ahol a legfrissebb menetrendek mellett egyéb hasznos utazási tippeket is közzétesznek. Az idei évben tehát minden eddiginél könnyebb lesz felfedezni magyarország e gyönyörű vízparti régióját, legyen szó egy hétvégi kiruccanásról vagy akár egy hosszabb nyaralásról.
 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket