Hihetetlen meleg lett a Balaton vize, irány a hosszú hétvégén a Balaton és mehet a strandolás és napozás!

Hihetetlen meleg lett a Balaton: a hosszú hétvégén már strandolni is lehet!

Szerző: NA - 2023.05.26.

Nyakunkon a hosszú hétvége, és jó hírekkel szolgálhatunk mindazoknak, akik terveznek egy kis pihenést a Balaton partján. A legfrissebb időjárási előrejelzések szerint a hétvégén meleg idő várható a Balatonnál, így tökéletes lehetőség nyílik a fürdőzésre és a vízi szórakozásra. A Balaton mindig is vonzó célpont volt a kikapcsolódást keresők számára, és ez a hétvége különösen ideális lesz a strandolásra és a napfényben való élvezkedésre.

Nyárias időjárás lesz a hosszú hétvégén is

Az elmúlt héten kifejezetten nyárias időjárást tapasztalhattunk, és a következő napokban is hasonló időjárás várható. Záporok és zivatarok leginkább szombat hajnalban és pünkösdhétfőn jelentkezhetnek a Balaton és Velencei-tó térségében.
Így bátran kijelenthetjük, hogy a pünkösdi hétvégén strandolhatunk, hiszen a napi maximum hőmérsékletek továbbra is 22-29 Celsius fok között alakulnak, és ez hatással lesz az állóvizek hőmérsékletére is - jelenti az Időkép.

A Balaton vize és a Velencei-tó is tökéletesen alkalmas fürdőzésre a hosszú hétvégén

A Balaton szinte minden részén péntek délután már 20-21 Celsius fokos a víz hőmérséklete, csak az északkeleti területeken nem éri el a 20 Celsius fokot. Balatonkenesén például a hőmérők még csak 18 Celsius fok körüli értéket mutattak. A Velencei-tónál sokkal kedvezőbbek a viszonyok: Agárdnál már elérte a tó hőmérséklete a 25 Celsius fokot is.

Óvjuk magunkat a magas UV-sugárzás ellen a hosszú hétvégén is

Nem csak a hőmérséklet, de az UV-sugárzás is magas lesz a hosszú hétvégén. Védekezzünk megfelelően a magas UV-val szemben! Kenjünk magunkat 50-es fényvédővel, kerüljük a közvetlen napot 10:00 és 16:00 óra között, viseljünk megfelelő ruházatot és napszemüveget, a kalapot vagy egyéb fejfedőt se hagyjuk otthon és fogyasszunk sok folyadékot, leginkább ásványvizet. 
 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket