A második világháború egyik legfontosabb alakja egy hétköznapi farmer volt

Így verte át Hitlert és egész Németországot egy egyszerű baromfitenyésztő

Szerző: kvothe - 2016.11.01.

Brit és náci kitüntetést is kapott a háború után, mert a németek sokáig nem tudták, hogy valójában ellenük dolgozott.

A második világháború egyik legfontosabb alakja egy hétköznapi farmer volt

A második világháborúról szóló történetek többnyire szörnyűségekről számolnak be, de Juan Pujol García sztorija mindenképpen az érdekesebbek és szórakoztatóbbak közé tartozik!

 

A kezdetek

 

A spanyol származású Juan Pujol García 1912. február 14-n született Barcelonában. 19 éves korában átesett a kötelező 9-hónapos katonasági kiképzésén a spanyol tüzérségi egység tagjaként, azonban nem tartotta magát alkalmasnak a szolgálatra, mert elmondása szerint nem volt erőssége a hűség. 1936-ban kitört a spanyol polgárháború. Pujol mindkét fél oldalán is harcolt, azonban soha egyetlen lövést sem adott le fegyvereiből.

 

Kép a spanyol polgárháború idejéről

 

A háború alatt Pujol megutálta mind a fasizmust, mind a kommunizmust, ezért később, már a második világháború első szakaszaiban úgy döntött, hogy neki is tennie kell az ügy érdekében.

 

Háromszor is felajánlotta szolgálatát a madridi Brit nagykövetségben, azonban minden alkalommal visszautasították. Ez azonban nem vette el a kedvét a kémkedéstől, szóval úgy gondolta, máshol is szerencsét próbál. Nem sokkal később felkereste a németeket is, és náci szimpatizánsnak adta ki magát. Hamis papírokkal és kitalált személyazonossággal sikerült meggyőznie őket arról, hogy egy spanyol politikus, aki rendszeresen utazik Londonba.

 

A következő oldalon folytatjuk a történetet

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket