Hátborzongató képek a Bethlem kórház pácienseiről

150 éves képek kerültek elő a hírhedt Bethlem pszichiátriai intézet lakóiról

Szerző: kvothe - 2017.04.28.

Történelmi értékű fényképek kerültek elő egy XIX. században is működő pszichiátriai intézet lakóiról. Ilyen felvételeket biztosan nem lát minden nap az ember!

Hátborzongató képek a Bethlem kórház pácienseiről

A pszichiátriai intézetek (hétköznapi nevükön „elmegyógyintézetek”) nem tartoznak a legkellemesebb vakációközpontok közé. Főleg, ha történetesen a XIII. századról van szó. Tekintve hogy akkoriban a szakértői tudás igen csekély volt az emberi elmét illetően, az ilyen intézetekben nem éppen olyan színvonalon folytak a „kezelések” mint manapság. Lényegében amit akkoriban orvosi beavatkozásként emlegettek, azt manapság valószínűleg egész egyszerűen illegálisnak tekintenék kegyetlen, erőszakos jellege miatt.

 

 

A XIX. század során Henry Heiring fényképész látogatott el a Bedlam kórházba, hogy a páciensekről készített fényképeivel segíthessen a mentális betegségek kutatásában. Az alábbiakban megismerkedhetünk a kórház sötét történetével, és megtekinthetjük Heiring fotóit.

 

Eliza Griffin 1855-ben került be a kórházba, miután akut mániát állapítottak meg nála

 

A Bethlem Royal Hospital (közismertebb nevén Bedlam) az ilyen rendkívül embertelen bánásmódjáról vált hírhedté. Az kórház Európa első pszichiátriai intézményeként jött létre. Botrányos történetének köszönhetően a mai napig sok horrorfilm alapjául szolgál ez a hely.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket