Bicikli a jövőből - Audi E-Bike

Bicikli a jövőből - Audi E-Bike

Szerző: mprof - 2014.01.06.

Az egyenlőre Audi E-bike Wörthersee néven futó elektromos bringa a német gyártó saját tervei alapján készült. A 26"-os kerekek mellett ,másik megdöbbentő adottsága,hogy a vázban egy integrált számítógép rejlik.

Mit is jelent ez? 
 

Bicikli a jövőből - Audi E-Bike

A jármű összes komponenséről gyűjti az infót, érintőképernyőjén pedig minden fontosabb adat leolvasható, többek között a lítium-ionosakkumulátor töltöttségi szintje, ami mindössze két és fél óra alatt újratöltető , így meg se kottyan neki egy 50-70 kilóméteres táv egyhuzamban.

 

 

A váltója igazi ovaerkill, hiszen a gyártó az R-8-as sportkocsi szintjére lőtte be. A bringára pattanva különböző hajtási módok közül választahtunk, kedzve a 100% tekeréstől, az alaktromos rásegítéses egyensúlyozós, félautomata egykerekező funkcióig. Elektromos meghajtással (eGrip módban´) 50 km/h  is lehet az e-bike csúcssebessége, azonban ha nem vagyunk annyira lusták, és rásegítünk egy kis lábmunkával, akár 80 km/h -val is repeszthetünk vele az utakon Pedelec-módban.

 

 

Meglehetősen könnyű a súlya is, a szénszálas kialakitásának köszönhetően mindössze 21 kilót nyom a bringa, és ebben benne van az  5kg-os a 2,3 kW-os (3,1 lóérő) elektromos motor is . Ez egyáltalán nem tűnik nagy teljesítménynek, viszont a 250Nm-es csúcsnyomaték már nagyon is az. Az Audi e-bike segítségével a legkülönfélébb  biciklis trükkök,ugrások,egykerekes mutatványok hajthatók végre, külön poén hogy ezeket, a számítógép értékeli és pontozza is, az eredmények pedig már mennek is egy online központi adatbázisba és a Faceook-falunkra. Nem hiányozhat az okostelefon bevonása sem, vele Wi-Fis  összeköttetésben kommunikál a számítógép és szív róla minden infót.

 

 

Nem marad más hátra, hogy mégis mibe kerül ez a két kerekű csoda?! Elrémiszteni senkit se akarunk,de annyit elárulunk,hogy a kerékpár árából már egy Audi A3-as biztos,hogy kijön!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket