A világ legbizarrabb turistacélpontjai

A világ legbizarrabb turistacélpontjai

Szerző: vargazsanett - 2020.07.18.

Az emberek általában azért utaznak, hogy pihenjenek és új élményekben részesüljenek. Legtöbb esetben egy tengerpartot vagy nyugalmas környezetet, esetleg a kalandvágyóbbak hegyeket vesznek célba. De vannak, olyan emberek, akik igényei eltérnek az átlagostól. Léteznek furcsa turistacélpontok is, amik először nagyon furcsának tűnnek, de még is rengeteg ember figyelmét felkeltik.

A világ legbizarrabb turistacélpontjai

1.    A japán Nagoro falu

A kis falu lakossága egyre csak csökkent míg az utolsó lakosok is a nagyvárosokhoz költöztek, vagy elhunytak. Az egyik lakos visszatért a faluba és elkeserítette a látvány, hogy szülőfaluja ennyire kihalt. Elkezdett babákat készíteni, hogy komfortosabban érezze magát, míg nem a dolog addig „fajult”, hogy a faluban komplett életképeket, dolgozó és horgászó embereket láthatunk. Így szépen lassan az egész falu benépesült.

 

2.    Vidámpark a föld alatt

A következő célpontunk Románia, egészen pontosan Torda. A sóbányájáról ismert településről sokan nem tudják, hogy 120 méterrel a föld alatt egy komplett vidámparkot találnak, bowling pályával, óriáskerékkel és egy csónakázó tóval.

 

3.    Hajmúzeum

A Törökországi Avanos-ban. Ghalib, egy ott élő fazekas volt, akinek egyszer fájó búcsút kellett intenie barátjától. A barátja, hogy enyhítsen Ghalib fájdalmán egy hajtincset adott neki emlékbe. A történet annyira meghatotta az embereket. hogy hamarosan a világ minden tájáról érkeztek hajtincsek a fazekasnak. Ezek a tincsek, a török férfi üzletének falait díszítik és mára már teljesen be is fedik azt. 

 

4.    A skót börtön

Egy Skóciában található börtönben az ember nem csak külső szemlélőként gondolkozhat azon, hogy érezhetik magukat a rabok a falak másik oldalán. 
A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják, milyen is volt egy tizenkilencedik századi büntetésvégrehajtó intézmény. A hangulat kedvéért mindenki korhű ruhában tapasztalja meg az igazi börtön élményt.

 

5.    WC Múzeum

Senki sem gondolná, hogy a lakásunk legkisebb helysége ekkora turistacélpontá válhat. A Dél-Koreában található Suwon városában valaki fontosnak találta, hogy a toalettek történelmét egy intézmény keretein belül mutassa meg az érdeklődőknek az Ókori Rómától egészen a mai modern illemhelységekig. Az intézmény és az előtte található szoborpark, melynek témái szintén az illemhelységekhez kötődik, egy polgármester tiszteletére jött létre, aki nagy hangsúlyt fektetett a nyilvános mosdók fejlesztésére.

 

6.    Patkányok temploma

Az indiaiak szerint halálunk után újászületük egy másik élőlény testében. Egyes csoportok úgy gondolják biztosan patkányokként fogják leélni következő életüket. Egy indiai templomban, ha körbe nézünk nem freskókat és festményeket csodálhatunk, hanem minden sarokban patkányokkal találkozunk szembe. Egy ottani család úgy tartotta, hogyha patkányként reinkarnálódnak utána ismét emberi formát ölhetnek, ezáltal egy körforgásba kerülnek és ez a jelenség vezetett ehhez a célponthoz.

 

7.    Csernobil

Mindenki hallott már az 1986-os atom katasztrófáról, mely mára világhírűvé vált és melynek hatásait még ma is érezhetjük. Azt viszont kevesen tudják, hogy a környék már látogatható és körül belül 30 ezer forintért angol nyelvű idegenvezetést is kapunk. Megnézhetjük továbbá Pripjaty teljes egészében kihalt városát, de nem árt figyelni mert habár a terület szabadon látogatható korán sem sugárzásmentes. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket