Biztonsági őr fizetés: mennyit keres egy vagyonőr?

Mennyit keres egy biztonsági őr?

Szerző: niki - 2022.12.15.

A biztonsági őr, hivatalos nevén a személy- és vagyonőr képzések alapjaiban változtak meg az elmúlt évek során. De megéri biztonsági őrnek állnak? Mennyit keres egy biztonsági őr, és milyen előnyei vannak? 

biztonsági őr fizetés

Biztonsági őrnek lenni alapvetően nem csak egy szakma. Aki ezen a területen nagy sikereket ér el, aki valóban szenvedéllyel képes gondolni az általa ellátott – fontos – feladatra, annak valójában a vagyonőr lét egy hivatás, ahol a biztonságot szolgálja. 


Talán elsőre azt gondolod, hogy a biztonsági őrök élete unalmas, de ez koránt sem így van. Ez a szakma tele van kihívásokkal: éppúgy kell tudnod érteni a pszichológiához mint az önvédelemhez, tartanod kell jó állóképességed, ahogy a fejlett problémamegoldó képesség is alapvető követelmény. De vajon megéri biztonsági őrnek lenni? Milyen előnyöket tartogat ez a teljesen újra gondolt szakma? 

 

Egy biztonsági őr fizetése… 

Álljunk a valóság talaján: a fizetés kérdése nem kerülhető ki, ha egy szakmáról beszélünk. Hiába szép hivatás valami, ha nem lehet belőle megélni, és hiába is élvezzük azt, ha a végén nem marad elég a zsebünkben.


Így kezdjük is a nyilvánvaló kérdéssel: mennyit keres egy biztonsági őr? A fizetesek.hu weboldal szerint egy pályakezdő, budapesti székhelyű cég általános iskolai végzettséggel rendelkező de nyelvet nem beszélő alkalmazottja biztonsági őrként általánosságban bruttó 280 000 Ft-ot vihet haza hó végén. Az átlagot egy kicsit tovább árnyalja, ha megnézzük a valós állásajánlatokat: a profession.hu oldalon azonos beállításokkal már bőven találunk ajánlatokat akár nettó 1500-1800 Ft-os órabérért is. 


Egy kicsit tapasztaltabb, esetleg nyelvtudással is rendelkező biztonsági őr azonban ennek az összegnek akár többszörösét is hazaviheti a fent megnevezett portálok alapján! Az álláshirdetések között bőven találunk akár nettó 400 000 Ft/hó fizetést és juttatásokat is ígérő ajánlatokat, amely már igazán versenyképesnek minősül. 

 

További előnyök a biztonsági őr szakmában

A fentiek alapján láthatjuk, hogy egy kis kereséssel biztonsági őrként már egészen jó fizetést vihet haza az ember – na de mit kell ezért cserébe adnunk?


A biztonsági őr lét egyik legnagyobb előnye, amelyet a legtöbb álláshirdetés ki is emel, a fix munkaidő beosztás alapján. Ez a szakma nem jár indokolatlan túlórákkal, bizonytalan hazaérkezési idővel és a munka-magánélet egyensúlyával! 


További előnynek írhatjuk fel, hogy a szakma rendkívül mód keresettnek látszik a találatok alapján. Az elhelyezkedést mindenképp megkönnyíti ha sok vállalat keres ilyen alkalmazottat – de akár vállalkozóként is végezhetjük. Lokációként természetesen a kereslet változhat, azonban cikkünk írásának időpontjában csak a fővárosban közel 100 állásajánlatot találtunk egy oldalon! 

 

Hogyan lehetek biztonsági őr? 

Ha úgy gondolod, számodra is nagy lehetőségeket tartogat ez a szakma, nem érdemes tovább várni a döntéshozatallal. Napjainkban, a képzési rendszer megújításával egyre népszerűbbé vált a személy- és vagyonőr tanfolyam, amelyet akár fegyvervizsgával együtt is elvégezhetsz a még jobb pozíció reményében! 


Amennyiben szeretnél versenyképes lenni, érdemes azonban a megfelelő intézményt kiválasztani erre az oktatásra – hiszen a munkáltató akár ezt is figyelheti. A Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ (VOKK) élen jár a képzésekben: országszerte 31 helyszínen tartanak oktatást és vizsgát, így biztos, hogy Te is találsz a közeledben számodra megfelelő lokációt, ráadásul az intézmény hírneve az elhelyezkedést is megkönnyíti majd. 


Jelentkezz biztonsági őr képzésre ide kattintva: vagyonőr képzés

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket