BMW i3 és i8

Új BMW modellek érkeztek Magyarországra!

Szerző: bohacs0010 - 2019.04.25.

Ezentúl az elektromos autók szerelmeseinek sem kell csalódniuk, mert a BMW bővítette kínálatát az ún. i modellekkel, amelyek villanymotorral működnek. Magyarországon, azon belül is legelőször Budapesten kaphatóak az új i3-as és 8-as modellek. Nézd meg te is, hogy milyen az új BMW kínálat:

BMW i3 és i8

 

I3-as modell

 

A BMW új elektromos autóját a TwinPower Turbo motor teszi alacsonyfogyasztásúvá és egyben hatékonnyá. Az i3-as modellben nagy hangsúlyt fektettek a sportosságra, amit egy sport móddal, és egy változó áttételű sportkormánnyal valósítanak meg. A kényelemről a tolatókamera, surround view, parkolóasszisztens, aktív sebességszabályozó automatika, valós idejű közlekedési információk, telefonos távszolgálat, érintés nélküli csomagtérajtó-nyitás, iDrive gondoskodik. De a kényelem mellett, a tervezők, komoly hangsúlyt fektettek a biztonságra is, amelyet a BMW Head-Up display, sávelhagyásra figyelmeztető jelzések, táblafelismerés, adaptív fényszórók, intelligens vészhívás, és aktív védelem garantál.

Ami pedig a dizájn lehetőségeket illeti, 3 féle kategóriából is választhatunk: sportos, luxus, vagy elegáns. Mindhárom stílus esetében bőséges lehetőség adódik a BMW-k még inkább egyedibbé tételére, testreszabására.

 

Ha te is autótulajdonos vagy és szereted a gyorsaságot, érdemes megismerned a turbó fogalmát! 

 

 

I8-as modell

 

Az i8-as modell, bár szintén elektromos autó, egy teljesen más kategóriát képvisel, mint az i3-as. Ez a kocsi tényleg úgy néz ki, mintha egy sci-fi filmből gurult volna ki. Ez természetesen a 2 modell árbeli különbségén is nagyon jól megfigyelhető. Au i3-asban megtalálható motor egy továbbfejlesztett változata hajtja ezt az abszolút gyors és strapabíró autót. Az egész koncepcióról elmondható, hogy az i-as modell valamennyi alkatrészét és tulajdonságát továbbfejlesztve alkalmazták az i8-as modellnél. Éppen ezért nem csak a technológia korszerűbb, hanem valamennyivel biztonságosabb is. A legnagyobb különbséget azonban, kétségkívül a dizájn adja.

 

 

Magyarországon is rendelhetők

 

Már több éve lehet tudni a két modell BMW modell érkezését, és most végre a hazai közönség is élvezheti majd az elektromos autók csúcskategóriáját. Az i3 és az i8 modell is legelőször a Wallis Motor Duna Budapesten található üzletében rendelhető. De hamarosan az ország több autókereskedésébe is megérkeznek az új BMW modellek. Mind az i3-as és mind az i8-as modellek kipróbálására is van lehetőség, amelyben nem csak a kényelemről, hanem a hatékony fogyasztásról is meggyőződhetnek a potenciális vásárlók. Természetesen minden olyan szolgáltatás, amely a modellek megvásárlásának a részét képezi szintén elindult az országban. Így például a márkaszerviz is megjelent, igaz egyelőre csak négy hivatalos helyet jelöltek ki. Jövőre pedig várhatók újabb márkaszervizek, az ország különböző pontjain. Az árban már benne van egy kétéves teljes körű garancia is, illetve maximum 5 éves ingyenes karbantartási csomag is. Ami pedig az árakat illeti egyáltalán nem olcsó dolog az új BMW tulajdonosává válni. Az i3-as alapmodell, extrák nélkül is 10 millió Ft fölött van, míg az i8-as szintén alapáron már túl van a 40 millió Ft-os értékhatáron.

 

A legtöbb ember, főleg a BMW-sek sokszor szembesülnek a turbófeltöltő meghibásodásának problémájával. A technológia fejlődésével az új autókban szinte egytől egyig ott ketyeg a turbó. Előbb utóbb téged is érinteni fog ez a kérdés, rengeteg pénzt spórolhatsz magadnak, ha szánsz egy kis időt ennek a szakértői cikknek az elolvasására. A BMW-d meghálálja majd, kattints ide:

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket