Ha boldog a feleség, az egész család az!

Minél boldogabb a feleség, annál boldogabb az egész család!

Szerző: vargazsanett - 2019.08.26.

A kutatók megállapították, hogy minél boldogabb egy feleség, annál boldogabb és vidámabb az egész család. Így a nők szerepe talán még fontosabb, hiszen ha ők kivirulnak, az az egész családra kihat!

Ha boldog a feleség, az egész család az!

Tudósok megállapították, hogy a családon belül nagyon fontos az anyák, nagymamák, illetve feleségek boldogsága mivel, ha ők kivirulnak, átadhatják a gondoskodást és a törődést a körülöttük lévőknek. 

Két neves egyetem, a michigani és a rutgersi, közös összefogással végzett egy kutatást, melyben négyszáz házaspár válaszait elemezték. A résztvevők legalább 39 éve élnek együtt és közösen végzett tevékenységeikről kellett mesélniük.

 

A kutatás felmérte, hogy mit éreznek általában a közösen eltöltött idő közben, például bevásárlás vagy TV nézés közben. Arról is megkérdezték a résztvevőket, hogy milyen gyakran veszekednek és mennyire tisztelik egymást. Azért, hogy kicsit mélyebbre áshassanak a témában, arról is szó esett mi az, ami zavarja a párokat egymásban, illetve, hogy mennyire megértők egymással szemben, vajon eléggé azok-e. 

 

Rendkívül érdekes eredmények születtek!

 

A válaszokból ugyanis megállapították, hogy minél boldogabb a feleség, annál több időt és energiát szentel a férjre és az egész családra, ebből következik pedig, hogy ha a feleség boldog, akkor a férj és a család is az lesz. 

 

Megtudhattuk azt is, hogy összességében a férfiak elégedettebbek az életükkel, mint a nők. 

 

Az egészségi állapot befolyásolja a türelmességet és a megértőképességünket is. A felmérés szerint a férjek lelkivilágát nem igazán változtatja meg, amikor beteg feleségüket kell ápolniuk, mivel a nők inkább lánygyermekeikre támaszkodnak ilyenkor, nem pedig férjeikre. Ezzel szemben, amikor a férfi szorul ápolásra, az nagyon megviseli az asszonyokat és jelentősen megromlik a lelki állapotuk. Ennek oka, hogy a nők sokkal többet aggodalmaskodnak, mint férfi társaik.

 

A kutatók szerint nagyon fontos a házasság/párkapcsolat minősége, mert ez segít(het) át a mindennapok küzdelmein és nehézségein. Ezek miatt is érdemes odafigyelnünk párunkra, hiszen ha ő nem rzi jól magát, akkor mi sem fogjuk és ez fordítva is igaz...

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket