Bevásárlás a koronavírus járvány idején: íme a boltok 5 legveszélyesebb pontja akoronavírus idején

5 legveszélyesebb pont a boltokban a koronavírus járvány idején

Szerző: noemivida - 2020.04.03.

A koronavírus miatt kialakult járvány és veszélyhelyzetben mindenki igyekszik csak a legszükségesebb esetben elhagyni az otthonát, legalább is reméljük. Ilyen a bevásárlás is, boltba menni muszáj. Viszont van egy-két dolog, azon kívül, hogy kerülöd az embereket, és csak alapos kézmosás után nyúlsz az arcodhoz, amire, ha odafigyelsz, akkor kevésbé lesz kockázatos a bevásárlás a koronavírus járvány idején. Mutatjuk is a boltok 5 legveszélyesebb részét, és adunk néhány tippet, hogy hogyan csökkentsd a veszélyt!

Így vásárolj be  a koronavírus járványban

A pénztár

Maga a pénztár az egyik legveszélyesebb hely a boltokban, noha már tartani kell a minimum másfél méteres távolságot a sorakozásnál, még mindig bőven van veszélyforrás. Az egyik maga a pénztáros, aki nap, mint nap óriási veszélynek van kitéve, hiszen emberek százaival találkozik, majd pedig sorra kerülve velünk is. Sajnos a bolti eladók is a frontvonalban ülnek, ezért különös veszélynek vannak kitéve, de veszélyesek lehetnek ránk nézve is. Fontos, hogy legyél velük kedves, és türelmes, hiszen nagyon nehéz helyzetben vannak, de tartsd tőlük a tisztes távolságot, az ő, valamint saját érdekedben is. Ha teheted ne készpénzzel fizess, hiszen a pénz is egy potenciális veszélyforrás, hiszen nem tudni, ki fogta meg előtted. A PayPass-os bankkártyás fizetés limitjét feljebb emelték, így 15 ezer forint alatt nem kér kódot, de ha te többet fizetsz, akkor célszerű kesztyűvel, vagy toll (amit később fertőtlenítesz) segítségével beütni a kódot.

 

A bevásárlókosár karja

A bevásárlókosár karja, valamint a bevásárlókocsi fogantyúja is nagyon kritikus pontnak minősül nemcsak a járvány idején, de ilyenkor különösen. Gondolj csak bele, hogy mennyien megfogták már előtted csak a nap folyamán. A koronavírus megtapadhat ezeken a felületeken, ezért érdemes letörölni, fertőtleníteni őket használat előtt, hiszen ezt fogod fogdosni azzal a kézzel, amivel a termékeket, élelmiszereket is. 

 

Zöldségek, gyümölcsök

Vajon melyik paradicsom a legpuhább, ez az alma a szebb, vagy mégis a másik? Bele sem merünk gondolni, hogy hányan fogdosták már meg a csomagolás nélkül kihelyezett zöldségeket és gyümölcsöket. A legnagyobb baj azokkal a termékekkel van, amiket nyersen, mindenféle hőkezelés nélkül fogyasztunk, márpedig az almát, paprikát, paradicsomot, retket, és sorolhatnánk nem nagyon szoktuk megfőzni, vagy sütni. A koronavírus sütés és főzés közben elpusztul, nyers fogyasztás esetében érdemes organikus, természetes gyümölcsmosó sprével kezelni a zöldségeket és gyümölcsöket.

 

Árucikkek kemény felülettel

De nemcsak a csomagolásmentes termékekkel kell vigyázni, ugyanúgy veszélyesek lehetnek e kemény felületű árucikkek is, a műanyagdobozba csomagolt termékek, a konzervek, és sorolhatnánk. A koronavírus az ilyen felületeken sokkal könnyebben találja meg a tapadást, így nagyobb eséllyel szennyeződnek meg. Érdemes az ilyen árucikkeket hazaérve fertőtleníteni, vagy esetleg kint hagyni a csomagtartóban, ha nem romlandó.

 

Hűtők fogantyúi

Manapság a legtöbb bolt ajtaja távműködéssel nyílik, így a kilincset nem kell szerencsére fogdosnunk, de a hűtők fogantyúi még mindig megvannak, amik szintén potenciális veszélyforrások. Egy, általában fém a felületük, az előző ponthoz visszatérve, ugye itt nagyon jól meg tud tapadni a vírus, kettő, még a kosarak füleinél is több ember ér hozzájuk. Kesztyű, vagy törlőkendő használata jelenthet megoldást.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket