Budapest legjobb cukrászdái

Budapest 3 legjobb cukrászdája

Szerző: vargazsanett - 2019.04.10.

Attól, mert még nincs nyár, nem kell, hogy kimaradjon életedből a finom édességmámor vagy akár a fagyi. Összegyűjtöttük neked Budapest 3 legjobb cukrászdáját, ahová minden időben érdemes ellátogatni! 

Budapest legjobb cukrászdái

Budapest legjobb cukrászdája – Gelarto Rosa 


A Bazilikával szemben található fagyizó, ami a belváros egyik legnépszerűbbje közé sorolható... Ha nem a legnépszerűbbé. A belvárosi árakhoz képest nem is olyan drága, hiszen például 2 gombóc fagyiért 550 Forintot kellett fizetni. Naponta több, mint 1000 vendég látogatja átlagosan a fagyizót, úgyhogy számolni kell némi sorban állással, de hidd el, megéri kivárni.

 

 

Különlegessége, hogy ebben a cukrászdában sokszor használnak bodzaszörpöt cukor helyett, de legalábbis igazi olasz szőlőcukrot. 
Afagylalthoz a legtöbb alapanyagot is Olaszországból hozzák, így aki igazi olasz különlegességekre vágyik, annak mindenképpen el kell látogatnia ide.

 

Budapest legjobb cukrászdája – Vári Cukrászda

 

Kicsit kijjebb eső részen, a Szlovák úton található ez a cukrászda, ahol olyan hosszú sorok szoktak kígyózni, hogy szinte bármelyik belvárosi cukrászda megirigyelné.
Rengeteg díjat nyertek már a mainstream és a legmerészebb ízeikkel is (az ország legjobb fagyija volt például a gyömbéres rebarbara és a vajkaramell is).

 


A 70-80 féle fagylalt kínálatukról nem is ejtenék túl sok szót, hiszen ezeket úgyis ki kell próbálnia mindenkinek. De egy pár ízt azért elárulok már most előre nektek, hiszen már a nevük is csalogató: marokkói citrom, datolyás banán, gyömbéres rebarbara, arany-szarvasgomba, villányi boros.

 

Budapest legjobb cukrászdája – Erdős és Fiai 

 

Ez a cukrászda Kelenföldön, az Etele téren található, de igazán megéri elmenni addig! Egyáltalán nem véletlen, hogy vannak például kőbányai törzsvendégek is a cukrászdában.

Saját fejlesztésük például az Erdős torta, ennek mintájára pedig az Erdős fagyi, ami pisztácia, fehér- és barna csokiból és mandulapiskótából áll össze. Annyira finom, hogy leesett az állunk tőle!

 

 

Erdős Norbert alakította a cukrászdát, akinek fiai is szervesen részt vesznek a több, mint 100 íz kialakításában. A retro hangulatot idéző ruházat és az ízléses, hagyományőrző vonalat kedvelőknek ez egy álom lesz! 
Ha teheted, akkor télen mindenképpen kóstold meg a forralt boros fagylaltot, hiszen igazi kuriózumnak számít a fagylaltkészítésben.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket