notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Így nézhet majd ki az új budapesti csoda

hirdetes

Így nézhet majd ki az új budapesti csoda

Sz. D.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Elképesztő dizájn. Bemutatták az új budapesti úszókomplexum látványterveit, mely a főváros egy újabb büszkesége lehet. A létesítmény, mely közel 8 milliárd forintból fog épülni, lesz majd a helyszíne a 2017-es junior és a 2021-es felnőtt vizes világbajnokságnak.

Elképesztő dizájn. Bemutatták az új budapesti úszókomplexum látványterveit, mely a főváros egy újabb büszkesége lehet. A létesítmény, mely közel 8 milliárd forintból fog épülni, lesz majd a helyszíne a 2017-es junior és a 2021-es felnőtt vizes világbajnok

 

Legkésőbb 2016 végére fog elkészülni a Dagály strand északi részén, Budapest új látványossága, melyet majd az egész világ csodálhat. Az új egyedülálló úszókomplexum.

 

A keddi sajtótájékoztatón Vígh László kormánybiztos a Nemzeti Sportközpontok vezetője elmondta, hogy egy 25 ezer négyzetméteren elterülő tetővel ellátott úszókomplexum megépítését tűzték ki célul, melyben többek között verseny és bemelegítő medencék, külön tanmedencék és ugrótornyok kapnának helyet. Az új budapesti csoda alapállapotban 5 ezer fő befogadására alkalmas, de a 2021- es vébére a mobillelátóknak köszönhetően a befogadóképesség növelhető lesz 18 ezer főre. Az ideiglenes lelátók kizárólag a világbajnokságon lennének felállítva és az esemény végeztével lebontásra kerülnének.

hirdetes

 

 

Előzetes becslések szerint 8 milliárd forintba fognak kerülni a munkálatok, de ahogy eddig tapasztalhattuk,a végére valószínűleg már magasabb költségekkel számolhatunk. A 8 milliárdhoz még hozzá adódnak a vizes világbajnokságokkal kapcsolatos egyéb helyszínek fejlesztésének a költségei is.

 

 

A munkálatok 2015 elején indulnának meg, és az alapkőletételre valószínűleg jövő februárban kerül sor.

 

Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta, hogy- "Budapest szeretne jó házigazda lenni, s garantálni, hogy a több tízezer idelátogató gond nélkül közelíthesse meg a versenyszínhelyeket"

 

Kíváncsian várjuk az eredményt, a látványtervek gyönyörűek, reméljük a végeredmény is hasonlóan fantasztikus lesz.

 

forrás: www.mnsk.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra