Burdzs al-Arab - Az arabok tornya

Burdzs al-Arab - Az arabok tornya

Szerző: Jobs24 - 2020.03.16.

A hotel ahol megelevenedik az 1001 éjszaka meséi, és ahol a 7 csillagos színvonal mindenkit bámulatba ejt. Kétségkívül a Burdzs al-Arab az Egyesült Arab Emírségek legfelkapottabb szállodája.

Burdzs al-Arab hotel

A Jumeriah nemzetközi szállodalánc tulajdonában lévő Burdzs al-Arab, vagyis az Arabok tornya az évek során Dubai jelképévé vált. Jellegzetes vitorlás hajó kinézetével és a luxusparadicsomnak nevezhető belső környezetével egyedülálló a hotelek világában.

 

 

Egyediségét továbbfokozza, hogy egy mesterséges szigeten helyezkedik el körülbelül 280 méterre a parttól, továbbá egy hídon keresztül lehet megközelíteni. A magassága 321 méter, amellyel elnyerte a világ legmagasabb szállodája címet. A Burdzs al-Arab a legelső olyan szálloda a világon, amely 7 csillagos, éppen ezért még a legolcsóbb szoba ára is 1000 dollár, vagyis 230 ezer forint éjszakánként.

 

 

Az arab vitorlás hajó megtervezését Tom Wright nevű angol építész vállalata, maga az építkezés pedig 5 évig tartott, és 1999 végén került megnyitásra ez a gyönyörű turistaparadicsom.

 

 

A luxuslakosztályokban a padlótól a mennyezetig érő gigantikus méretű ablakok Dubai tengerpartjára néznek. A hotelben lévő összes lakosztály elsőrendű kényelmet biztosít a vendégek számára.

 

 

A luxushotelben a lakosztályokon kívül nyolc étterem, egy gyógyfürdő és egy bár kapott még helyet. A nyolc étterem közül az egyik, vagyis a Muntaha elnevezésű étterem igazán különleges, mivel az épületből kinyúló részen helyezkedik el, ami hozzávetőlegesen 200 méterre található a tenger felett.  A vendégek kényelméről még egy 24 órás komornyik szolgálat is gondoskodik.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket