Calcio Storico- Az igazi gladiátorok sportja!

Calcio Storico- Az igazi gladiátorok sportja!

Szerző: mprof - 2014.01.30.

A helyszín Firenze, a Santa Croce tér. A reneszánsz kort idéző viseletben vonulnak izmos, brutális kinézetű, vért kortyolgató férfiak. Mennek megmérettetni magukat, a testi épségük teljesen figyelmem kívül hagyásával. Hisz a calcio fiorentino igazi ünnep, dicsőség ott szerepelni. A modern gladiátorok négy csoportra osztva ölik egymást (az újabb verzióban az ölés szabálytalan) a tér homokkal felszórt területén. Egyszerre tehát négy együttes játszik (27 fővel), a történelmi városrészek csapatai: San Giovanni – zöld, Santo Spirito – fehér, Santa Maria Novella – piros, Santa Croce – kék.

Calcio Storico- Az igazi gladiátorok sportja!
A játék mindössze annyiban hasonlít a mai labdarúgásra, hogy szerepel benne egy labda, elvileg akörül forognak az események (az olasz labdarúgó-bajnokságot mégis emiatt hívják ma is calciónak). Csak épp nem lábbal terelgetik, hanem bárhogy: a birkózás, a kézitusa megengedett, kezeket, lábakat egyaránt lehet használni a labdakezelésnél, és mint a videóból, valamint a képekből kiderül, az amerikai foci-jellegű ütközés, az MMA és a bunyó is belefér. A labda tényleg csak mellékszereplő, az tűnik a központi elemnek, hogy legálisan verjék egymást péppé a frusztrált arcok.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket