A végső győzelemre is esélyes a magyar film!

Hatalmas sikert arat a Saul fia című magyar film Cannes-ben

Szerző: bohacs - 2015.05.18.

Hatalmas sikert aratott a cannes-i filmfesztiválon a Saul fia című magyar film. Ritkaságnak számít, hogy több mint 6 percig tapsoljanak egy bemutatót, most viszont ez történt! Mindenkinek nagyon tetszett, olvasd el a részleteket most következő cikkünkben! 

6 percig tapsolták a magyar filmet a cannes-i filmfesztiválon!

 

Utoljára 2010-ben szerepelt magyar film a cannes-i filmfesztiválon, akkor a Szelíd Teremtés a második héten került bemutatásra és nem volt olyan nagy sikere. Most viszont már a fesztivál elején bemutatták a magyar filmet, szerencsére az újságírók éberebbek voltak, a 2300 fős nagyterem színültig tele volt, sokan a földön foglaltak helyet, olyan sokan voltak. A vetítés alatt hatalmas csönd telepedett a teremre, feszülten figyelt mindenki, a végén pedig robbant a publikum, felállva tapsolt mindenki hat teljes percen keresztül!


A film rendezője, Nemes Jeles sajtótájékoztatóját délután, 1 órakor tartotta meg, ahol elég szép számmal jelentek meg az újságírók, ezután következett a szokásos hivatalos fotózás a palota teraszán, az alkotókat 10 percig fotózhatták az újságírók. Meglepő módon a Saul fia délutáni díszbemutatót kapott, ilyenkor nincs akkora sztárparádé, mint este, de azért így is rengetegen csüngtek létrákról, abban bízva, hogy megleshetnek egy-egy sztárt.


Tudni kell a fesztiválról, hogy a jegyekért nem lehet pénzt kérni, mindenki meghívásos alapon érkezik az eseményre, a környéken ilyenkor rengeteg meghívót kéregető emberrel lehet találkozni. Nem véletlenül, hatalmas szenzációnak örvend minden évben ez az esemény.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket