A városi utakra teremtették – Citroën C3 1.2 VTI 82

A városi utakra teremtették – Citroën C3 1.2 VTI 82

Szerző: Jobs24 - 2019.04.25.

A Citroën mindig is ragyogó városi autókkal látta el piacot, legyen szó designról vagy éppen praktikusságról a megoldásai a legtöbb esetben mércéül szolgálnak a városi autógyártásban.

Citroën C3 1.2 VTI 82 Citroen C3

A mai napon a francia autógyártó cég C3-as modelljének a legújabb üdvöskéje került terítékre. Legfőbb vonzereje a vadító kinézete mellé társuló háromhengeres motor, amely a méretétől eltekintve igen szép teljesítményre képes, mivel ebben a bizonyos 1,2 literes erőforrásban bizony 82 lóerő lapul, amely nem is rossz egy ilyen kaliberű városi kisautónál. A kisméretű kocsik gyártási trendje egyre több autógyár modelljénél is jól látható, hogy már egy kissé túlságosan is komolyra vették a dolgot, hogy a kisautójuk minél inkább hasonlítson egy ”felnőttes” kinézetű autóra (pl.: Opel Corsa). Ezzel szemben a Citroën a C3-as esetében nem volt hajlandó komolyabb változtatásokat eszközölni, maradt az a formás, kerekded idomú vidám kisautó, amely úgy szép, ahogy van, mivel voltaképp ez kell célcsoportjának is. Ha te is autótulajdonos vagy és szereted a gyorsaságot, érdemes megismerned a turbó fogalmát! 

 

 

De ha jobban belegondolunk az esetek többségében a városi célra nem éppen egy hatalmas méretű benzinzabáló autóra van szükségünk, főleg a mai csillagászati üzemanyagárak mellett. Fogyasztása egész jónak mondható, mivel ha valaki a városban ésszel autózik vele, és nem hajtja magas fordulatszámon a motorját, akkor az átlagfogyasztása még a 6 litert sem éri el. Az elegáns küllemét a hátközépig érő szélvédő, a krómozott betétek, tükrök és kilincsek csak továbbfokozzák. Az alig 4 méter hosszú kiskocsi tökéletesen alkalmas a zsúfolt városi közlekedésre, ugyanis pofonegyszerű vele parkolni, aminél a tolatóradar, és az extraként beszerelhető tolatókamera csak rásegítést jelent. A 300 literes csomagtartója nem valami gigantikus méretű, de átlagos használatra pont megfelelő.

 

 

Ami a legnagyobb újdonság a C3-as esetében, az a jókora felületű buborékszerű üvegtető, amivel remekül be lehet állni a lámpa alá, így kényelmesen ráláthatunk, hogy az mikor is vált zöldre. Másik pedig az, hogy ezáltal a kocsi egy egészen különleges kinézetet kap, és egy könnyed mozdulattal akár vissza is állíthatjuk a szélvédőt normál kivitelre is.

 

 

A belsejéről röviden annyit, hogy nagyon kényelmes anyagú, puha ülésekben ülve élvezhetjük a vezetés vagy az utazás élményét, a kezelő kapcsolók és gombok nagy része elérhető pozícióban vannak, egyedül az ablakemelőt vezérlő kapcsolókhoz lehet egy kissé bonyolultabban hozzáférni.

 

 

És végre eljutottunk odáig, hogy a kocsinkba nem kell mindenféle fenyőfa alakú illatosítót elhelyeznünk, ugyanis az új C3-as modell beépített illatosítóval rendelkezik, melyet a Citroën autószalonjaiban kapható illatpatronokkal lehet feltölteni.

 

Az eddigi C3-asakkal ellentétben a jelenlegi modell ”csak” háromhengeres erőforrással van felszerelve, de ne higgyük azt, hogy ez egy gyenge motor, mivel egy háromhengeres esetében 82 lóerős teljesítmény már igen jónak mondható. A kocsi Achilles-sarka talán a váltó, mivel esetenként elég nyúlós és pontatlan, de egy kis idő után megszokaható.

Összegezve a Citroën C3 roppant fantasztikus, könnyen vezethető kiskocsi, ami tökéletes városi használatra.

 

 

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket