Egy nagyon szuper magyar videó!

Nézd meg te is ezt a csodálatos magyar videót!

Szerző: bohacs - 2018.12.30.

Egy magyar csapat belevágott egy olyan projektbe, ami eléggé sajátos, ugyanakkor csodálatos. Meglakottak egy olyan kisfilmet, amit ha te is megtekintesz, büszke leszel arra, hogy magyar vagy! 

Szuper magyar videó, amit látni kell neked is!

 

A csapat nem kapott pénzbeli támogatást senkitől ez idáig, saját költség árán jutottak el idáig. Mégis egy olyan kisfilm kerül a nézők elé, ami formabontó! Ha ezt a történelem órákon tanítanák, valószínű, hogy az összes magyar gyermek megtudná, hogy mit is jelent az a szó, hogy hazaszeretet! A csodálatos filmet Varga Roland és csapata hozta létre, állami támogatást sajnos nem kapott, most viszont szponzorokat keresnek a folytatáshoz. A kisfilm egyébként a magyar történelem 110 évét mutatja be, de nem akárhogyan! A mindössze 14 és fél perces videó megtekinthető Budapesten, a Szent Mihály kápolnában, ami a Mátyás templom mellett található illetve az Egri Várban. Ráadásul a kisfilm nem csak magyarul készült el, hanem több nyelven, szinkronnal.

 

A filmen több mint 50 ember dolgozott nagyjából 2 évig, a csapat tagjai között voltak programozók és történészek egyaránt. Már az első alkotásuk is hatalmas sikert aratott, akkor egy 12 és fél perces kisfilmet készítettek a Budai vár történetéről, ezt a filmet azonban csak a Budai Várban volt értelme vetíteni. Ekkor jött a nagy ötlet, és bele is vágtak! Sokkal nehezebb volt elkészíteni ezt a művet, mivel számos bonyolult csatjeleneteket és történelmi helyszíneket kellett életre kelteni. A technikai munka természetesen számítógépen zajlott, első lépésként modelleznek, majd felöltöztetik a 3 dimenziós alapokat. Ezután jön a kameramozgatás megtervezése, végül pedig bonyolult matematikai algoritmusokkal kiszámoltatják a képkockákat. A nagy terv az, hogy 3-4 év alatt összejöjjön egy legalább másfél órás kisfilm, ehhez viszont szponzorok kellenek!

A következő oldalon megtekintheted a kisfilm beharangozóját! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket