Hat évtized után fény derült a rejtélyes indiai tó titkaira

Kétszáz ember egyszerre halt meg egy titokzatos indiai völgyben – kiderült, hogy miért…

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

Nem fogod elhinni, hogy mi végzett a több mint kétszáz fővel, akik egy indiai völgyben ért utol a természet! Ha lavinára, vagy fulladásra tippelsz, akkor nagyon messze vagy az igazságtól!

Hat évtized után fény derült a rejtélyes indiai tó titkaira

Amikor az ember azt hallja, hogy létezik egy tó, amelyben több, mint kétszáz ember csontjai úszkálnak, akkor egy Indiana Jones, vagy egy horrorfilm jut eszébe. Azonban szó sincs fikcióról, a kísérteties tó valóban létezik, Indiában van, és akár egy vízbe fagyott ’temetőnek’ is hívhatnánk.

 

1942-ben egy brit erdőkerülő rémisztő felfedezést tett az indiai Roopkundban. Durván 4,8 kilométerrel a tengerszint felett egy befagyott tavacskára lelt, ami telis-tele volt emberi csontokkal. Ahogy lassan beköszöntött a nyár, az olvadó jég alól egyre több csont került elő, és egyértelművé vált, hogy itt valami szörnyűség történt.

 

 

Mivel éppen nagyban dúlt a második világháború, az első feltételezés az volt, hogy kínai katonák maradványai voltak, akik megpróbáltak átosonni Indián. Mint kiderült, a csontok sokkal régebbről származtak. Csontok, haj, és egyéb maradványok is a felszínre kerültek, de még ezekből sem tudták megállapítani, hogy mégis kik voltak ezek az emberek, és miért haltak meg.

 

Több, mint hat évtizeddel később, egy 2004-es expedíció során fejtették meg a titokzatos ’Csontok tavának’ rejtélyét.

 

Kik lehettek ezek a balszerencsés emberek? Mikor éltek és hogyan haltak meg? A következő oldalon megtudjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket