notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Sose látott felvételek a 2011-es japán cunamiról!

hirdetes

Sose látott felvételek a 2011-es japán cunamiról!

Sz.F.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hihetetlen felvételek láttak napvilágot a 2011-ben történt katasztrófáról, biztonsági kamerák rögzítették, ahogy a víz eláraszt mindent, borzasztó, ami történt!

Sose látott felvételek a 2011-es japán cunamiról!

A 2011-es japán földrengés és cunami

A Richter-skála szerinti 9,0-s erősségű 2011-es tóhokui földrengés és cunami Tóhoku régió csendes-óceáni partjainál történt földrengés Japán keleti partvidékén, a Tóhoku régióbeli Szendai várostól nem messze következett be 2011. március 11-én, helyi idő szerint 14 óra 46, közép-európai idő szerint 6 óra 46 perckor. A japán meteorológiai intézet szerint ez volt a Japánban valaha bekövetkezett legnagyobb földrengés. A rengést cunami követte, 10 méteres hullámokkal.

hirdetes

A katasztrófa több ezer áldozatot követelt, de attól tartanak, a halottak valós száma ennél jóval magasabbnak bizonyulhat. Mijagi prefektúrában körülbelül 10 ezer embert nem találnak. Az anyagi kár is igen hatalmas, utak és vasutak mentek tönkre, több helyen tűz ütött ki és gátak is átszakadtak. Észak-Japánban mintegy 4,4 millió háztartás maradt áram, és 1,4 millió víz nélkül. Több generátor leállt, és legalább két atomerőmű komolyabban károsodott, amely a környező vidékek kitelepítéséhez vezetett.

hirdetes

A rengés által keltett cunami következtében riadók és evakuációk történtek Japánban, és másik 20 országban, többek között Észak- és Dél-Amerika nyugati partvidékén is. A Japánt elérő hullámok tíz méter magasak voltak, és kisebb hullámok több másik országot is elértek. A cunami még Chilében is komoly károkat okozott. A víz Japánban néhol tíz kilométeres mélységben hatolt be a szárazföldre. Az amerikai United States Geological Survey (USGS) adatai szerint erősségét tekintve ez volt az eddigi legnagyobb földrengés Japán területén és a negyedik legnagyobb földrengés a világon, mióta méréseket végeznek. A földrengés során 2,09•1018 J rugalmas energia szabadult fel, ami közel 20%-a az egy éven belül az egész földön kipattant összes földrengésének. A földrengést Magyarországon csak a műszerek érzékelték. A következő oldalon megmutatom a biztonsági kamerák felvételeit, borzalmas képsorok következnek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917... Tovább

Róka

A róka egy viszonylag kis termetű ragadozó emlős állat, amely többnyire erdős-mezős... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészség Érdekesség Világunk