notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Dinoszauruszokat újraalkotják a tudósok

hirdetes

Pár év és újraalkotják a dinoszauruszokat a tudósok!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sok mindenkit foglalkoztatnak a dinoszauruszok köré szőtt legendák, például filmrendezőket, fiatal gyerkőcöket és bizony még a kutatókat is. A tudósok szerint viszont már nem kell sok, mindössze pár év és már nem csak legenda lesz, hiszen képesek lesznek újraalkotni a dinoszauruszokat!

Dinoszauruszokat újraalkotják a tudósok

Nemrég, Dr. Jack Horner azt nyilatkozta, hogy tudósai igen közel állnak ahhoz, hogy a géntechnológia segítségével létrehozhassanak újra dinoszauruszokat. Dr. Horner egy amerikai őslénykutató, aki többek között a Jurassic Park filmjeinek megvalósulásához is rengeteg segítséget nyújtott.

Újraalkotnák a dinoszauruszokat és jó nyomon járnak!


Jelenleg a Harvard Egyetem egyik kutatócsoportjával dolgozik együtt. Olyan madarakat vizsgálnak, amelyek genetikai állománya hasonló a dinoszauruszokéhoz. Céljuk pedig nem más, minthogy a későbbiekben megpróbálják a szárnyasok genetikai anyagait felerősíteni, hogy az szinte leutánozza a már kihalt őslények genetikai állományát. Egyszóval reprodukálnák a dinoszauruszokat. 

hirdetes

Nagy hírnévre tettek szert az izgalmas Jurassic Park filmek. Készítésük előtt azonban mindig Dr. Horner-rel konzultáltak a készítők, a lehető leghitelesebb eredmény elérésének érdekében.


A kutató azóta is azzal foglalkozik, hogy az evolúció visszafordításával a vizsgált csirkék ismét eljussanak a kihalt faj gyökereihez. A legnagyobb különbség a száj és a végtagok genetikai kódolásában fedezhető fel.
Csapatával régóta kísérleteznek csirkeembriók genetikai manipulálásán.

Sikeresek a kísérletek – pár év múlva újra tudják alkotni a dinoszauruszokat!

hirdetes

A kísérletek pedig részben sikeresnek bizonyultak. A madarak csőrét már sikerült a velociraptoréhoz hasonló orrá alakítani, Horner pedig azt nyilatkozta, hogy ezek után például a szárnyak és karok átalakítása már nem lesznek ilyen nehéz feladatok. Úgy tűnik elég jó úton haladnak, hogy a „csirkeszaurusz” valósággá váljon.
A legnagyobb kihívást a csőr után a farok jelenti. Ám a kutatók bizakodók hiszen eddig is olyan előrelépéseket tettek, amikről nem is hitték, hogy lehetséges. 

Ezenkívül még a gyapjas mammut génjeivel is foglalkoztak, beleültették egy elefántba, hogy megpróbálják újraéleszteni a már kihalt fajt. 

Amennyibben szívesen meghallgatnád Dr.Hornert magát, illetve megtudnál többet a munkásságáról, vess egy pillantást az alábbi videóra:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín Budapesten - azon budapesti rendezvényhelyszínek,  melyek... Tovább

Ház

A történelem folyamán az embernek mindig is egyik alapszükséglete volt, hogy fedelet találjon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Technika Világunk