Magyar rangadó szombaton

Diósgyőr-Fradi beharangozó

Szerző: bohacs - 2015.10.24.

Szombaton 17:00-kor rendezik a Diósgyőr – FTC rangadót, ami a jelenlegi tabella szerint nem tűnik igazi presztízsmeccsnek, mégis tízezrek fogják szemmel követni a találkozót.

Diósgyőr-Fradi beharangozó

 

A Diósgyőr – Ferencváros labdarúgó mérkőzés mindig is rangadónak számított a magyar bajnokságban. Bár a Fradi több mint kétszerannyi pontot szerzett 12 forduló alatt, mint a miskolciak, nem várhatják ölbe tett kézzel a vélhetően teltházas mérkőzést.

 

Az is a Fradi mellett áll, hogy a miskolci alakulat 14 gólt szerzett eddig az NB 1-ben, míg a zöld-fehérek 25-öt, ebből a válogatott hőse, Böde Dániel önmaga 11-et. A Ferencváros 32 mérkőzés óta tartja veretlenségi sorozatát, amiben viszont a pirosak kerekedhetnek a fővárosiak felé, az a nézőszám lesz, ami hatalmas lelki erőt nyújt a csapatnak egy ilyen rangadó során.

 

A szurkolói kártya bevezetése előtt minden jobb volt?

 

Korábban egy ilyen diósgyőri túra során két olyan tábor érkezett a stadionba, amelyeknek egymás elleni szócsatáik gyakran izgalmasabbak voltak, mint maga a mérkőzés. Ugyan a Fradi most is besöpri a nézőcsúcsokat a hazai bajnokikon, mégsem teljesen ugyanaz a szurkolói közeg, mint évekkel ezelőtt. Kubatov Gábor és a szurkolók zöme nem tud megegyezni abban a kérdésben, hogy szükségesek-e a belépéshez kötelezően kiváltandó kártyák, valamint a vénaszkenneres beléptető rendszer.

 

A korábbi B-közép így már nem látogatja a fővárosiak mérkőzéseit, kivételt képeznek ez alól az idegenbeli mérkőzések, legyen az akár egy harmadosztályú csapat ellen megrendezett kupameccs. A vérbeli szurkolók szerint megváltozott a mérkőzések hangulata. Nincsenek már szópárbajok, nincs füst és fáklya, nincs petárda, ami feltüzelte, szinte háborús széntérré változtatta a stadiont; az ilyen rangadók a szurkolók presztízsmeccse is volt, ahol az eredmény már szinte másodlagosnak számított. Egy biztos, a diósgyőri ultrák a végsőkig biztatni fogják csapatukat a helyszínen, abban pedig csak reménykedünk, hogy egyszer minden Zöld Sas visszatalál a lelátókra, a haza és idegenbeli meccseken egyaránt. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket