Megérkezett a DJI Osmo Mobile 3 (és némi szóbeszéd a Mavic Miniről)

Megérkezett a DJI Osmo Mobile 3 (és némi szóbeszéd a Mavic Miniről)

Szerző: niki - 2019.09.23.

A DJI-t bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A kínai cég az utazás és kalandorok szerelmeseinek millióit ragadta meg forradalmian apró méretű, kiváló teljesítményű és megbízható eszközeivel, és kínálatuk legújabb tagja sem kivétel ezek sorából.

DJI Osmo mobile 3

A dji osmo Mobile 3 augusztus 13-án került a nyilvánosság elé, ami a márka telefonstabilizátorainak harmadik generációját képviseli. Mindemellett egyre több szóbeszéd övezi a Mavic Mini drónt, ami állítólag egy kevesebb, mint 250 grammos készüléknek ígérkezik. De mindent csak sorjában…

 

DJI Osmo Mobile 3: a DJI első összehajtható gimbalja

A DJI Osmo Mobile 3 tovább gazdagítja a világsikernek örvendő gyártó stabilizátor-hagyatékát. Az új gimbal az eddigi leghordozhatóbb az összes Osmo Mobile közül, így csak még tökéletesebb minden olyan kalandor számára, akik stabilan szeretnék megörökíteni életük legfontosabb, leglátványosabb pillanatait.

 

A felhasználóknak ultrastabil videó, és intelligens funkciók állnak a rendelkezésére az új DJI Mimo alkalmazáson keresztül.

 

„Izgatottan mutatjuk be a DJI első összehajtható kialakítású gimbalját, reménykedve, hogy arra inspirálja majd ügyfeleinket arra, hogy a telefonos videórögzítés új módjait fedezzék fel vele.” – Paul Pan, termékmenedzsment-igazgató

 

A DJI Osmo Mobile 3 kialakításának köszönhetően nem csupán összehajtható, hanem sokkal hatékonyabb kezelést is tesz lehetővé, mint elődjei. Ez többek között annak köszönhető, hogy a legfontosabb funkciókat kényelmesen, egy kézzel is elérhetjük. A gimbal mozgásáért felelős vezérlők a markolaton találhatók, és egyetlen gombnyomással válthatunk az álló, fekvő, és selfie-módok között, illetve igazíthatjuk az alanyt a kép közepére.

 

DJI Osmo Mobile 3 vásárlás: kattints a képre a termékért! 

 

A ki- és bezoomolást egy külön zoom csúszka vezérli a készülék oldalán, ami még egyszerűbbé teszi a videók megfelelő rögzítését. Még a zoomolás sebessége is állítható, hogy tökéletesen illeszkedjen a kívánt hatáshoz.

 

A DJI Mimo alkalmazás segítségével az Osmo Mobile 3 a következő előre programozott felvételi módokat kínálja:
•    Story mode: A Story mód kreatív lehetőségeket kínál mindazoknak, akik zenével, áttűnésekkel, és különféle vizuális szűrőkkel szeretnék elkészíteni saját videós történeteiket. A Mimo 13 sablont kínál ehhez, és a kameramozgatást is átvállalja magára. A felvételek elkészítése után az alkalmazás automatikusan összeszerkeszti a videókat a kiválasztott beállításokkal, és a felhasználónak már csak annyi dolga van, hogy megossza azt.
•    Gesture Control: A Mimónak köszönhetően az Osmo Mobile 3 a DJI más készülékeihez hasonlóan ért a kézmozdulatokból is. Amikor Gesture Control mód aktív, a béke nemzetközi „V” jelét feltartva az alkalmazás indít egy visszaszámlálást, majd elkészíti a selfie képet.
•    Sport mode: Hasonlóan a DJI Ronin sorozathoz, a Sport mód felgyorsítja a készülék válaszidejét, hogy az intenzívebb jeleneteket is képes legyen követni.
•    ActiveTrack 3.0: A DJI képfelismerő és deep learning algoritmusainak köszönhetően az Osmo Mobile 3 (persze a Mimo segítségével) képes egyetlen koppintással felismerni és nyomon követni a kiválasztott alanyokat.
•    Timelapse és motionlapse: Ezek a felvételi módok látszólag felgyorsítják az idő múlását álló helyzetben vagy a kamera mozgatása közben.
•    Hyperlapse: Míg a motionlapse közben a kamera át az Osmo Mobile 3 mozgatja, egy hyperlapse felvétel során maga az Osmo Mobile 3 is mozog valamerre, így egy nagyon mozgalmas és izgalmas videó lehet a végeredmény. Külön érdekesség, hogy hyperlapse felvétel közben valós idejű elektromos képstabilizáció és az ActiveTrack 3.0 is használható.
•    Panorama: Ha valamivel nagyobb látószögre vágyik az ember, akkor több kép összeillesztésével panorámaképet is készíthet az alkalmazással.
•    Slow Motion: A Mimo alkalmazás négyszeres és nyolcszoros lassított felvételi lehetőséget is kínál.
 

Jön a DJI Mavic Mini?

Csupán egy nappal az Osmo Mobile 3 bejelentése előtt, néhány kiszivárgott fénykép került fel az internetre egy új DJI drónról. Ez sokakat arra engedett következtetni, hogy a következő nagy termékbejelentés, a „Transform Your World” e drónt vezeti majd fel. Mint nem sokkal később (másnap) kiderült, az esemény az Osmo Mobile 3-ról szólt, azonban a rajongók azóta is kombinálnak, hogy lesz-e a közeljövőben új DJI drón, vagy sem.

 

A képeken egy nagyon apró, 17 cm hosszú és 12,5 cm széles drónt láthatunk, aminek váza sokban hasonlít a DJI Mavic drónokéhoz. Hogy mit tud majd ez az állítólagos „Mavic Mini”, az természetesen még sötét rejtély, de nem kizárt, hogy apró termete ellenére egy 12 megapixeles kamerát, és egy 3 tengelyes gimbalt kínál majd.

 

Egy OsitaLV nevű Twitter-felhasználó szerint az új mini drón nagyjából 250 grammos lesz, ami azt jelenté, hogy az Egyesült Államokban nem kellene regisztrálni a készüléket az FAA-nál.

 

Miután a képek és az állítólagos technikai tulajdonságok felkerültek az internetre, a spekulációkat egy videó is megerősítette. A videó először a Facebookra került fel, majd eltalált a YouTube-ra is, és egy olyan drónt láthatunk benne, ami az ember kezében is kényelmesen elfér.

 

A feltételezések szerint a „Mavic Mini” még 2019-ben megjelenik majd, durván 400 dolláros áron. Ha a szóbeszéd igaz, akkor ez egy újabb forradalmi dobás lesz a DJI-tól!
 

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket