Dobj egy macit, a rászoruló gyerekekért!

Dobj egy macit, a rászoruló gyerekekért!

Szerző: mprof - 2014.01.10.

Az első magyarországi „Dobj egy macit!” akciót három évvel ezelőtt, a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. 

A 2009-es első jótékonysági eseményen, a magyar–finn összecsapáson 4352 plüssmacit és más plüssállatot gyűjtöttek össze a szervezők, míg tavaly, a norvégok ellen már 4451 figurát dobtak a jégpályára. A világbajnokságon összegyűjtött plüssállatokat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapta meg.

Dobj egy macit, a rászoruló gyerekekért!

A Calgary Hitmen drukkerei – a Teddy bear toss nemzetközi nagymesterei – ezt gyorsan megdöntötték, egyben átlépték a tizenötezret macik számában. Portlandben, 2007-ben már húszezret számlált a medvecsapat (ráadásul a 20 372 macit 6343 szurkoló dobta be, ez több mint három maci fejenként! Jelenlegi rekordjuk 26 919 bedobott plüss medve!

 

Téged is meglepett a sport ilyen színtű segítsége ? Akkor ezt se hagyd ki!

Hakkinen megindító levelet írt Schumachernek

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket