Dr. Nowzaradan, a csodatévő

Dr. Nowzaradan, a csodatévő

Szerző: bohacs - 2020.07.21.

Sokan hallhattak már dr. Younan Nowzaradan-ról (röviden dr. Now), a TLC Élet 250 kiló felett című sorozatának főszereplőjéről. A csodadoktor már több száz túlsúlyos ember életét mentette meg különös szakértelmével és odafigyelésével.

Dr. Nowzaradan, a csodatévő

Számos sikertörténet vált ismertté a műsornak köszönhetően, ugyanis rengeteg epizódot vetítettek már különböző nehéz helyzetben lévő, elhízott emberekről és felépülésükről. Ilyen például June Mccamey, aki 270 kiló volt, mikor felkereste dr. Now-t és a kitartó diétának és életmódváltásnak köszönhetően áteshetett egy súlycsökkentő műtéten. Ezt követően pedig testsúlyának több mint felét sikerült leadnia és elérnie, hogy kevesebb, mint 100 kg-os legyen.

 

Olivia Cruz szintén a doktor egyik páciense, Ő 260 kilogrammot nyomott a közös munka megkezdése előtt, ma pedig mindössze 90 kilós. Oliviának a legtöbb pácienshez hasonlóan rengeteg nehézséget kellett leküzdenie az élete során, melyek mind nagy szerepet játszottak az elhízásában. Dr. Nowzaradannak köszönhetően azonban nemcsak egészségi állapotát sikerült korrigálnia, hanem az élete többi területén is jelentős javulások következtek be.

 

Henry Foots azok közé a betegek közé tartozott, akik már a 300 kilogrammot is meghaladták, ugyanis összesen 340 kilósra hízott meg. Rendkívül szívszorító történetét szintén megismerhetjük a műsorból, mely bemutatja az életmódváltással járó küzdelmeit. Henrynek több, mint 7 évébe tellett elérnie végső, legkisebb súlyát mely 110 kg volt. Sajnos 2013-ban elhunyt, azonban megállapították, hogy a fennmaradt túlsúlyának nem volt köze halálához. 

 

Minden egyes történet rendkívül egyedi éppen ezért minden beteg kezelése is egyedi módon történik. Az első lépés természetesen egy bizonyos mennyiségű túlsúly leadása, szigorú diétával, amennyiben lehetséges egy kis testmozgással és orvosi felügyelettel. Ezt követően lehetőségük van a betegeknek gyomorszűkítő műtéten átesni, mely jelentős segítséget nyújt a későbbiekben az evési szokások egészséges kialakításában. A legvégső fázisban pedig a fennmaradt bőrfelesleg eltávolítására kerül sor, mely után ismét teljes és egészséges életet élhetnek a páciensek.

 

Miután kicsit megismerkedhettünk a műsorral, illetve a fogyni vágyók előtt álló úttal jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy ki is ez a csodadoktor, akinek ennyi ember köszönheti az életét. A következő oldalon folytatom! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket