Nagyon nagy hiány van maszkokból, már a drogkartellek is ezzel kereskednek

Nagyon nagy hiány van maszkokból, már a drogkartellek is ezzel kereskednek

Szerző: noemivida - 2020.04.06.

2020-at írunk, az évet, amikor a drogkartellek is maszkkal kezdenek el kereskedni, ugyanis a koronavírus járvány miatt óriási hiány van belőlük. Ki gondolta volna tavaly év végén, hogy kézfertőtlenítőkért fogunk óriási harcot vívni, és naponta benézni a gyógyszertárba egy-két eladó maszk reményében, na meg hogy majd a drogkartellek is ezzel kereskednek? Hát senki, de még is ez történik.

Óriási hiány van maszkokból

A maszk világszinten hiánycikk

A maszk annak ellenére hiánycikk szinte a világ minden pontján, hogy mindenki azt varr. A legtöbb divatmárka, ügyes kezű háziasszonyok, néhány autógyár, és még sorolhatnánk. Sajnos nem, hogy a lakosságnak, de a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozóknak sem jut kellő mennyiségű, illetve kellő minőségű védőfelszerelés. Pedig a vírus elleni harcban nagy szükség lenne maszkokra, amit már számok is bizonyítanak. Azokban az országokban, amelyekben nagyobb arányban viselnek maszkokat kevésbé tombol a vírus a statisztikák alapján. 

 

Ha kapni maszkot, akkor aranyáron

Sokan arról is panaszkodnak, ha lehet kapni maszkot bárhol, akkor többszörös árat kell fizetni érte. Ez valóban megfigyelhető a piacon, hogy a kézfertőtlenítők, és a maszkok ára is drasztikusan megnövekedett, de mivel ilyen szűkösen áll rendelkezésre nem is csoda, persze egyáltalán nem tisztességes 4000 forintot elkérni egyetlen egyszerhasználatos maszkért. A kormány ennek ellenére nem tervezi a hatósági árak bevezetését, hogy miért, azt ebben a cikkben fejtették ki részletesebben. Talán éppen a magas ár miatt, valamint feltehetőleg a drog ellátási láncában keletkezett zavar miatt is kezdtek a drogkereskedők is maszkok értékesítésére átállni. 

 

Maszkkal kereskednek a drogkartellek

Egyes források szerint leginkább maszkkal kereskednek minden gátlás nélkül drogcsempészek, de az is előfordul, hogy más orvosi eszközök is megfordulnak a kezeik között. Egyértelműen most ezekre van a legnagyobb kereslet, ez hoz nekik a legtöbb profitot. Szájmaszkokat gyártanak, majd kereskednek velük, ugyanazt az ellátási láncot, ugyanazzal az értékesítési rendszerrel használják, mint drogoknál. A legnagyobb probléma azon túl, hogy becstelen úton jut el a maszk a vevőkhöz, hogy a drogkartellek csak a saját érdekeiket nézik, silány minőségű alapanyagokból silány minőségű termékeket adnak ki a kezük közül, amik nem feltétlenül biztonságosak. Éppen ezért a hatóságok felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha lehet csak ellenőrzött forrásból származó maszkokat használjanak. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket