Nélkülözhetetlen drón kiegészítők!

Kihagyhatatlan kiegészítők a biztonságos drónozáshoz

Ejtőernyő


Drónnal repkedni városok felett, vagy emberek felett nagy veszélyt hordozhat magában, hiszen a drón főleg városi környezetben képes lehet furán viselkedni, vagy a wi-fi-k megzavarhatják a jelet, stb. Sok minden jöhet közbe városok felett a repülés közben, melyek kivédhetetlenek. Azonban ahhoz hogy megvédd az arra járók testi épségét, és drónodat is a sérüléstől végre megjelent egy csodálatos kiegészítő. Alapvetően is sokan gondoltunk már arra, milyen jó lenne ha egy ejtőernyő megfogná az éppen önálló életet élő szerkezetünket, és megakadályozná a szabadesést, ha éppen valamiért nem működnek a propellerek, és önállóan már képtelen a levegőben maradni.

 

Ez már nem csak álom többé, ugyanis egy Indemnis nevű cég nemrég kapta meg az engedélyt a Nexus névre keresztelt rendszerre, melyet elsőként DJI drónokba szerelhetnek be. Ez a név lényegében egy ejtőernyőt takar, mely meghibásodás, veszély esetén automatikusan kiold a drónból, ezzel megakadályozva a szabad zuhanást. Elsőként a DJI Inspire 2 drón kaphatta meg ezt a csodás fejlesztést, de tervezik, hogy a jövőben a többi DJI drónban is alapfelszerelés lesz.

 


A víz ellenszere


Sajnálatos módon még mindig nem sikerült vízálló drónokat megjelentetni a piacon átlag felhasználóknak is elérhető áron, amit én személy szerint kifejezetten bánok. A legnagyobb veszélynek ugyanis a vízalámerülést látom, főleg a balatoni nyári meleg napokon, amikor kibírhatatlan kényszert érzek a tó felett repdesni, és mesés felvételeket készíteni. Azonban erre a félelemre is van már megoldás, mely a zuhanás után is képes a víz felszínén tartani a drónt. Elképesztő fejlesztés, annál egyszerűbb, de tökéletes kivitelezés. Víz felett repkedőknek nagyon ajánlom!
 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket