Ki kell prbáldnod ezeket a drón repülési trükköket

A trükkös drón- reptetés alapjai

Szerző: TB - 2019.03.24.

Amikor már úgy érzed (és látod is teljesítményeden), hogy a kisujjadban van drónod biztonságos irányítása, akkor elkezdhetsz a látványosabb trükkökön gondolkodni. A quadreptetés ugyanis nem csak a precíz le-és felszállásról, és az akadályok biztonságos elkerüléséről szól. Itt az ideje a különböző trükkök elsajátításának. Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni mozgékony repülő szerkezetedből, akkor néhány látványos trükkel több órányi szórakozást szerezhetsz magadnak és ismerőseidnek is. Lássuk, hogy mi mindenre van szükséged egy-egy ilyen trükk betanulásához!
 

Kihagyhatatlan drón trükkök, ha már haladó szinten vagy

Előkészületek


Az első lépések az előkészületekről szólnak. Mivel már haladó szintű pilóta vagy, így nagy valószínűséggel már nem az olcsó, mini méretű drónokkal szoktál repkedni, hanem van egy nagyobb, komolyabb géped, amivel akár egy kisebb kamera is felemelhető, vagy versenyzésre is alkalmas. A DJI Mavic Pro Platinum tökéletes választás ha drón trükköket szeretnél gyakorolni. 

 

A trükközéshez viszont érdemes elővenni azokat a régi, kisebb, olcsóbb gépeket, vagy vásárolni egy-et kettőt a biztonság kedvéért, mert 100%, hogy egy-kettőtől elbúcsúzhatsz majd a gyakorlatozások során – ez még a profikkal is megesik. Ha igazán komolyan gondolod a trükközést, akkor megéri befektetni egy szimulátorba is, amik kifejezetten ilyen eszközökhöz készültek. A legtöbb szimulátor program közönséges rádiós repülőkhöz készült, és quadcopter modelleket is tartalmaz.

 

Mielőtt tehát elkezdenéd valódi drónoddal gyakorolni a trükköket, először próbálj ki egy szimulátort, majd használd a kisebb szerkezeteidet az éles próbákhoz. Ezután kezdetét veheti az éles gyakorlat. Ha szeretnél egy szuper drónt, amivel könnyedén elsajátíthatod a nehezebb trükköket is, akkor KATIINTS IDE!

 

Orsózás és barrel roll


Az orsózás (roll) az egyik legalapvetőbb trükkmanőver. A szerkezet ilyenkor a hossztengely körül végez egy teljes átfordulást, mielőtt visszatérne egyenes állásba. A legtöbb trükkhöz hasonlóan az orsózás jelentős magasságvesztést eredményez, tehát ne a talaj közelében próbáld ki! Sok quadcopternek van automatikus roll funkciója, de az más – ezt te csinálod, kézi irányítással!

 

A barrel roll a sima roll egyik változata. Ehhez először is teljes gázt kell adnod a copternek amikor elég magasra érsz vele. Ez után végezz egy teljes jobb vagy bal orsót és ezzel egy időben vedd vissza a gázt 50%-ra. Folytasd az orsózást amíg éppen az átfordulás feléig nem érsz (amikor a copter fejjel lefelé pózból elkezd visszafordulni). Ekkor adj teljes gázt a copternek hogy megtartsd a magasságod és kiegyenesítsd azt a hossztengelyen.

 

Ez minden ilyen átfordulásnál működik, egyedül a tengelyben különböznek egymástól. Oldalsó átforduláshoz a hossztengelyt, előre és hátra szaltókhoz pedig a kereszttengelyt kell használni. Csinálhatsz keresztezett tengelyű fordulást is – ehhez a joysticket átlósan kell mozgatni, hogy egyszerre mindkét tengelyen forogni kezdjen a copter.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket