Elképesztő mikre képesek a drónok a mezőgazdaságban!

Elképesztő segítséget nyújtanak a drónok a mezőgazdaságban!

Szerző: TB - 2019.01.03.

A drónok elképesztő ütemben kezdtek terjedni az elmúlt években, minek köszönhetően a felhasználási területei is egyre nőnek. Nem csak szórakozási céllal gyártanak ma már drónokat, hanem akár a mezőgazdasági munkákban is nagy segítséget jelenthetnek, vagy akár az orvoslásban. Nézd meg hogyan tudnak neked segíteni a munkád során a drónok. 

Próbáld ki Te is munkád során a drónokat, melyek megkönnyítik a nehéz feladatokat!

A drónok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami nem is csoda, hiszen egy olyan látvány világ, és szabadság tárul az ember elé repülés közben, ami semmi máshoz nem fogható, ráadásul mindez elérhető áron. Így szépen lassan az elmúlt két évben bekúsztak a drónok a mindennapjainkba, a lakásunkba, és lassacskán még a munkahelyünkre is. Sok cikket olvasni a drónok különleges felhasználási területeiről, mint például az emberi szerv szállítása vagy az Amazon kísérlete arra, hogy a megrendelt tárgyakat drón postával juttassák el a megrendelőkhöz.

 

Míg napvilágot láttak nagyon merész ötletek, mint a kátyú foltozás drónokkal, addig olyan ötletek is születtek a drónok felhasználására, melyeknek nagy volt a realitásuk, és így könnyedén megvalósíthatók lettek a mindennapokban. a mezőgazdasági felhasználása a drónoknak pont egy ilyen ötlet volt. Nagyon hasznos, könnyedén kivitelezhető, és anyagiakban sem annyira megterhelő, ráadásul a legtöbb esetben hamar visszahozta az árát. Lássuk is melyik drónt hogyan lehet felhasználni a mezőgazdasági munkák során. 

 


Az igazi mezőgazdasági drón


Azösszes fejlesztés közül a legismertebb a kifejezetten mezőgazdasági munkák segítésére kifejlesztett DJI Inspire 1 mezőgazdasági drón lett, mely méltán híres erről a tulajdonságáról. A fejlesztések során próbáltak minél jobban odafigyelni a környezeti viszonyokra és a felhasználhatóságra, így egy valóban kihasználható, strapabíró, könnyen irányítható drónt kaptunk végeredményül. Az Inspire 1 fel van szerelve egy kifejezetten különlegesnek számító beépített 12 MPixeles NDVI kamerával, mellyel tökéletes képet alkot a mezőgazdasági területről a levegőben.

 

A földközi repülést segítő szenzoroknak köszönhetően bátran repülhet alacsony magasságon is, hiszen ezek a kis szenzorok megakadályozzák az ütközéseket, és így a mezőgazdasági drón baleseteinek nagy százaléka elkerülhetővé válik.  Egy átalakított NGB kamerával is rendelkezik, melyben speciális szűrő található, hogy alkalmazkodni tudjon a terep fényviszonyaihoz. Leginkább az egészséges növényzet felmérésére alkalmas, melyet úgy ér el, hogy az egészséges növényzet a rögzített képen arany/narancs/sárga színekben, az élettelen vagy beteg növényzet barna/szürke színben, míg a víz kék színben jelenik meg. Több elképesztő mezőgazdasági feladatok ellátására is alkalmas funkciója is van melyek megismeréséért KATTINTS IDE!

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket