6 tipp az egészségesebb otthoni munkavégzéshez- Így alakítsd ki az egészséges otthoni munkakörnyezetet

6 tipp az egészségesebb otthoni munkavégzéshez

Szerző: noemivida - 2022.02.23.

Az elmúlt évek során egyre többen kényszerültek otthonról folytatni a munkavégzést, ami sokak számára jelentett új kihívásokat mind a fizikai, mind pedig a szellemi jólét értelmében. Akárcsak a munkahelyen, otthon is nagyon fontos a megfelelő pozitúra megtartása a munkavégzés során, főleg, ha az ember egész nap egy képernyő előtt ül, és még annyit sem mozog, mint amikor az irodáig ingázott. Egészséged megőrzése érdekében fogadd meg az alábbi tanácsokat!

Egészséges otthoni munkavégzés tippek

Teremts nyugodt munkakörnyezetet magadnak

Otthonodban lehetőséged adódik rá, hogy a saját igényeidhez igazítsd munkakörnyezetedet. Igyekezz tehát olyan körülményeket teremteni, amelyek lehetővé teszik a csendes, nyugodt, zavartalan munkavégzést.

 

Ha például a természetes fény és a kilátás feldobja a hangulatodat, próbáld kialakítani munkaállomásodat az ablak mellett, és így tovább. A fő cél az, hogy otthoni munkahelyedből minél több stressztényezőt kizárj.

 

Ügyelj a megfelelő testtartásra

A helyes testtartás olyasmi, amire mindenkinek oda kell figyelnie, függetlenül attól, hogy otthon vagy a munkahelyén dolgozik. Akik laptopról dolgoznak, előbb-utóbb óhatatlanul is közelebb hajolnak a képernyőhöz, ilyenkor pedig begörnyednek és előre nyújtják a nyakukat. Ez természetesen nem tesz jót a hátnak és a gerincnek.

 

Ezek elkerülése érdekében figyelj oda a következőkre:
•    Emeld meg valamivel a laptopot néhány centivel az asztalon. Helyezd valamilyen stabil támasztékra, például néhány vastag, keményfedeles könyvre, hogy továbbra is egyenes maradjon. A cél az, hogy a kijelző pont egy magasságban legyen a szemeiddel.
•    Használj olyan irodaszéket, ami megfelelően megtámasztja a hátadat, a derekadat és a karjaidat is. Tudj rajta egyenesen ülni úgy, hogy a talpaid a padlón legyenek.
 

Rengeteg hasznos tanácsot megosztunk még veletek az egészséges munkavégzéshez, lapozzatok egyet!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket