15 egyszerű és filléres autós trükk, amit neked is ismerned kell

15 egyszerű és filléres autós trükk, amit neked is ismerned kell

Szerző: noemivida - 2021.03.18.

Egy autó karbantartása nem kis feladat, némi kreativitással és furfanggal azonban megkönnyítheted és élvezetesebbé teheted a verdában töltött idődet. Míg mások egy kisebb vagyont adnak ki autójuk kicsinosítására és az apróbb szépséghibák javítgatására, addig Te spórolj inkább ezekkel az autós trükkökkel!

Egyszerű autós praktikák

1. Tisztítsd meg fényszóróidat fogkrémmel

Ez az autós trükk pofonegyszerű, és csak minimálisan kell megerőltetned magadat hozzá. Fogj némi fogkrémet, és dörzsöld be vele fényszóróidat. Hagyd hatni egy kicsit, majd öblítsd le tiszta vízzel, és hagyd megszáradni őket. Ez segít eltávolítani róluk azt a ködös lerakódást, ami idővel rákerül lámpáidra.
Bónusz tipp: némi bútorfényezővel vagy autóviasszal segíthetsz megakadályozni, hogy a későbbiekben visszatérjen ez a lerakódás.

 

2. Tartsd poharadat egy cipőben

Manapság a legtöbb autóban van legalább egy pohártartó, azonban sajnos ezek nem mindig felelnek meg a célnak. A nagyobb, nehezebb poharak megtartásához néha valami stabilabbra van szükség, mint egy kis darab műanyagra.
A megoldás? Fogj egy cipőt, és állítsd bele a poharadat. Érdemes teniszcipőt használni, mert ezek könnyedén meghúzhatók, vagy kilazíthatók, hogy beléjük férjen az éppen használt pohár. A cipők továbbá általában mélyebbek is, mint a legtöbb pohártartó, ráadásul súlypontja az alján van, így nehezen borul fel és ömlik ki. Külön előny, hogy ha szeretnél kiülni valahová, akkor lesz nálad egy földre is letehető pohártartó.

 

3. Használj tűzőkapocs kihúzót a kulcscsomó bővítéséhez

A kulcscsomók bővítése meglehetősen kényelmetlen és nehézkes feladatnak bizonyulhat, különösen, ha az ember nem szeretné feláldozni erre a célra körmeit. A friss kulcskarikák továbbá nagyon feszesek és szorosak, mert még nem járatták be őket.
Szerencsére egy egyszerű tűzőkapocs kihúzóval könnyedén szétveszítheted őket, hogy felhúzhasd rájuk kulcsaidat.
 

Lapozz a következő oldalra, mert még soks-sok filléres autós praktika hátra van!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket