notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

hirdetes

Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Napjainkban a üzleti és a hétköznapi élet más-más viselési szokást határoz meg, míg az előbbi  konzervatív az ékszerviselést illetően, addig az utóbbi majd’ mindent megenged, a jó ízlés határain belül. Fontos szempont, hogy magunknak vagy egy adott közösségnek szeretnénk-e megfelelni. A fiatalokra jellemző, hogy az adott szubkulturális réteg által meghatározott ruha- és ékszerviselést követik. Sokszor ez kihat az idősebb korosztályra is, melynél nem minden esetben jelenik meg ízlésesen.

Általánosnak vehető, hogy a férfi ékszer inkább markánsabb és letisztultabb legyen, kerüljük a bizsukat, igazán férfiasnak csak a nemesfémek hatnak. Furcsán veheti ki magát a túlságosan kirívó, agyondíszített ékszer, kivéve az extrém stílust kedvelői körében.

Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

Nyaklánc

Tökéletes választás, bármikor lehet hordani. Nem gond még az sem, ha egy fontos tárgyalásra igyekszel, vagy a munkahelyed nem tolerálja az ékszereket, hiszen az ing alatt viselve tökéletesen láthatatlan lesz.Ha azt szeretnéd, hogy egy kicsit elegánsabb benyomást keltsen, akkor válassz nemesfémet, a lazább kinézetért pedig viselj bőrt, vagy bármi más anyagot.
Arra azért figyelj, hogy az arany és ezüstláncok csak akkor villanjanak elő, ha a felsőd szabása ezt megengedi. Direkt ne lógasd a póló vagy ing fölé, mert az még csak véletlenül sem vonzó.

hirdetes

Gyűrű

hirdetes

Megint csak egy alapdarab, hiszen ha már nős vagy, akkor valószínűleg legalább egy neked is van.
A gyűrű viselése akkor sem gond, ha még nem találtad meg az igazit, de arra azért figyelj, hogy ne ess túlzásokba, és hogy megfelelő helyen hord, nehogy azt higgye a környezeted, hogy már nem vagy facér.
Még mindig nagyon férfias darabnak számítanak apecsétgyűrűk, ami nem is baj, de csak nagyon óvatosan velük, mert ha nem a megfelelő méretű és kinézetű darabot választod, akkor inkább viccessé válasz, nem pedig elegánssá.

Óra

A harmadik és egyben legkedveltebb alapdarab a férfi ékszerek körében. Bár az óra tulajdonképpen egy használati tárgy, ettől még díszértéke igen is van, és persze az ára is lehet igencsak megdöbbentő.

Egy jól megválasztott óra tökéletes koronája lehet az öltözéknek, ehhez azonban be kell tartani a szabályokat.
Ezek közül a legfontosabb, hogy akármilyen jól is néz ki a drága, fémszíjas, hatalmas pilótaórád, az öltönyhöz bizony visszafogott, bőrszíjas változat illik.

Mandzsettagomb

Ez a gomb egy olyan ékszernek ad teret, ami kifejezetten elegáns megjelenéssel jár együtt.
Ennek oka nagyon egyszerű: az olyan ingek, amiken mandzsettagomb is van, nem éppen a hétköznapok legkedveltebb darabjai.
Így amikor ezt az ékszert választod, akkor bizony a legelegánsabbak egyikével büszkélkedhetsz.

Nyakkendőtű

Egy másik kifejezetten elegáns ékszer a nyakkendőtű. Bár napjainkban viszonylag ritkán találkozunk vele, mégis sok helyen beszerezhető.Jó választás lehet, de azzal tisztában kell lenni, hogy mikor mutat.

Egy nemesfémből készült darabon látszik, hogy nem olyan olcsó, így nem érdemes felvenni csak akkor, ha az öltöny és a nyakkendő is a prémium kategóriából származik.

Karkötő

 

 

A karkötők vagy karperecek szépek is és drágák is lehetnek, de a viselésük inkább az utcai viselthez való, elegáns megjelenésnél csak nagyon ritkán mutatnak jól.

Ilyenkor inkább hagyatkozzunk az órára, ám ha mindenképpen szeretnénk felvenni egyet, akkor az lehetőleg vékony, és kevésbé feltűnő legyen.A csukó díszítésére a ketyegő tökéletesen elég, így a karkötők a munkahelyen kívül eltöltött idő díszei.

Fülbevaló

 

Nos, a fülbevaló egy határeset. Akinek van, az nem nagyon szeretné kivenni csak azért, mert mondjuk öltönyt vesz fel, akinek meg nincs, az nem is érti, minek kell.

A fülbevaló megosztó lehet, ezért ahhoz, hogy ne legyen zavaró a munkában, vagy egy tárgyaláson tanuljuk meg viselni azt. Az is nagyon fontos, hogy lehetőleg ne legyen nagyon feltűnő vagy hivalkodó, ezt a lehetőséget inkább hagyjuk meg a hölgyek számára.

Az ékszerek viselése remekül fel tudja dobni az öltözékünket ehhez azonban tudnunk kell, hogy mikor mit vegyünk fel. Az ékszer alapjába véve nem minden, megfelelő ruha és kiállás nélkül az összhatás csak egy gyenge próbálkozás! 
Itt megtudhatod,hogyan tovább:

Öltözködési tippek a mindennapokra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Fal

A kőből, betonból, vályogból vagy egyéb építőanyagból készült konstrukciót terek... Tovább

Ingatlan Balaton

Egy ingatlan a Balaton szomszédságában remek lehetőségeket biztosít, ha lakást szeretnél... Tovább

Tovább a lexikonra