Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

Szerző: mprof - 2016.11.07.

Napjainkban a üzleti és a hétköznapi élet más-más viselési szokást határoz meg, míg az előbbi  konzervatív az ékszerviselést illetően, addig az utóbbi majd’ mindent megenged, a jó ízlés határain belül. Fontos szempont, hogy magunknak vagy egy adott közösségnek szeretnénk-e megfelelni. A fiatalokra jellemző, hogy az adott szubkulturális réteg által meghatározott ruha- és ékszerviselést követik. Sokszor ez kihat az idősebb korosztályra is, melynél nem minden esetben jelenik meg ízlésesen.

Általánosnak vehető, hogy a férfi ékszer inkább markánsabb és letisztultabb legyen, kerüljük a bizsukat, igazán férfiasnak csak a nemesfémek hatnak. Furcsán veheti ki magát a túlságosan kirívó, agyondíszített ékszer, kivéve az extrém stílust kedvelői körében.

Ékszerek a férfiakon! Mit és hogyan viselj!

 

 

 

 

Nyaklánc

 

Tökéletes választás, bármikor lehet hordani. Nem gond még az sem, ha egy fontos tárgyalásra igyekszel, vagy a munkahelyed nem tolerálja az ékszereket, hiszen az ing alatt viselve tökéletesen láthatatlan lesz.Ha azt szeretnéd, hogy egy kicsit elegánsabb benyomást keltsen, akkor válassz nemesfémet, a lazább kinézetért pedig viselj bőrt, vagy bármi más anyagot.
Arra azért figyelj, hogy az arany és ezüstláncok csak akkor villanjanak elő, ha a felsőd szabása ezt megengedi. Direkt ne lógasd a póló vagy ing fölé, mert az még csak véletlenül sem vonzó.

 

Gyűrű

 

Megint csak egy alapdarab, hiszen ha már nős vagy, akkor valószínűleg legalább egy neked is van.
A gyűrű viselése akkor sem gond, ha még nem találtad meg az igazit, de arra azért figyelj, hogy ne ess túlzásokba, és hogy megfelelő helyen hord, nehogy azt higgye a környezeted, hogy már nem vagy facér.
Még mindig nagyon férfias darabnak számítanak apecsétgyűrűk, ami nem is baj, de csak nagyon óvatosan velük, mert ha nem a megfelelő méretű és kinézetű darabot választod, akkor inkább viccessé válasz, nem pedig elegánssá.

 

 

Óra

 

A harmadik és egyben legkedveltebb alapdarab a férfi ékszerek körében. Bár az óra tulajdonképpen egy használati tárgy, ettől még díszértéke igen is van, és persze az ára is lehet igencsak megdöbbentő.

Egy jól megválasztott óra tökéletes koronája lehet az öltözéknek, ehhez azonban be kell tartani a szabályokat.
Ezek közül a legfontosabb, hogy akármilyen jól is néz ki a drága, fémszíjas, hatalmas pilótaórád, az öltönyhöz bizony visszafogott, bőrszíjas változat illik.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket