notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Elektromos taxik Dubrovnikban

hirdetes

Dubrovnik fejlődik! Csak elektromos taxik közlekedhetnek jövőre!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Dubrovnik fejlődik! Példát vehetne róla több ország vagy város vezetősége is, hiszen ezzel a törvénnyel nem csak a közlekedési dugókat hárítják el, de a környezetszennyezésnek is jót tesznek!

Elektromos taxik Dubrovnikban

A következő nyártól kezdve csak elektromos taxik járhatnak a horvát Dubrovnik városában, jelentette be a polgármestere. Azt is elárulta, hogy ennek célja a közlekedésbeli folyamatos „káosz” megszüntetése.

Elektromos taxik Dubrovnikban!

Az Adria mellett található városok nagyon kedvelt üdülőhelyek, köztük Dubrovnik a legkiemelkedőbbek között található. Bár egész évben kedvelt turistahely, a nyár természetesen az igazi főszezon. Ebben az időszakban van, hogy 3000 taxis is közlekedik egyszerre. 

Nemrégiben teljes liberalizáció valósult meg a taxisok körében, ez sok szempontból csökkentette a társaságok között fellépő feszültséget, de a legfőbb problémán ez sem segített. Csúcsidőben a legkedveltebb látványosságok és turistacélpontok körül gyakorlatilag a közlekedés megbénul, hátráltatva ezzel minden nyaralót és a helyieket egyaránt.

hirdetes

A dubrovniki polgármester, Mato Frankovic nyilatkozatában világosan leszögezte, hogy a jelenlegi törvények nem képesek szabályozni ezt a roppant kellemetlen helyzetet, így hamarosan életbe lép majd egy olyan, amely erről gondoskodni fog. Novembertől tehát, csakis elektromos autókkal szabad majd taxizni Dubrovnikban.

hirdetes

Szabályozzák Dubrovnik turizmusát – elektromos taxikkal léphetnek csak be az idelátogatók!

Sajnos nem most fordul elő először, hogy a rengeteg ideutazó által generált tumultus veszélyezteti a várost. Tudniillik Dubrovnik óvárosa a világörökség részét képezi, így a városrész védelmének érdekében nemrég létszámstoppot rendeltek el a látogatók számára, hiszen nemcsak a környező országokból, de a világ minden tájáról érkeznek látogatók, még óceánjárokon is.

A város és a látványosságok védelmének érdekében néhány éve korlátozni kezdték a turisták számát illetve a belépődíjakat is megnövelték. 

Szerencsére a technológia fejlettségével és a felszerelt kamerákkal mindig pontosan lehet tudni, hányan tartózkodnak a városban, így ha a látogatók száma túllépné a 8000-et, azonnal leállítják a vizi és a szárazföldi tömegközlekedést. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
306
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 007 339

Szótár

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín Budapesten - azon budapesti rendezvényhelyszínek,  melyek... Tovább

A hó a víz kristályos, szilárdra fagyott formája. Hókristályok csak megfelelő körülmények... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészség Lenyűgöző technika Világunk