Elektromos taxik Dubrovnikban

Dubrovnik fejlődik! Csak elektromos taxik közlekedhetnek jövőre!

Szerző: vargazsanett - 2019.07.23.

Dubrovnik fejlődik! Példát vehetne róla több ország vagy város vezetősége is, hiszen ezzel a törvénnyel nem csak a közlekedési dugókat hárítják el, de a környezetszennyezésnek is jót tesznek!

Elektromos taxik Dubrovnikban

A következő nyártól kezdve csak elektromos taxik járhatnak a horvát Dubrovnik városában, jelentette be a polgármestere. Azt is elárulta, hogy ennek célja a közlekedésbeli folyamatos „káosz” megszüntetése.

 

Elektromos taxik Dubrovnikban!

 

Az Adria mellett található városok nagyon kedvelt üdülőhelyek, köztük Dubrovnik a legkiemelkedőbbek között található. Bár egész évben kedvelt turistahely, a nyár természetesen az igazi főszezon. Ebben az időszakban van, hogy 3000 taxis is közlekedik egyszerre. 

Nemrégiben teljes liberalizáció valósult meg a taxisok körében, ez sok szempontból csökkentette a társaságok között fellépő feszültséget, de a legfőbb problémán ez sem segített. Csúcsidőben a legkedveltebb látványosságok és turistacélpontok körül gyakorlatilag a közlekedés megbénul, hátráltatva ezzel minden nyaralót és a helyieket egyaránt.

 

A dubrovniki polgármester, Mato Frankovic nyilatkozatában világosan leszögezte, hogy a jelenlegi törvények nem képesek szabályozni ezt a roppant kellemetlen helyzetet, így hamarosan életbe lép majd egy olyan, amely erről gondoskodni fog. Novembertől tehát, csakis elektromos autókkal szabad majd taxizni Dubrovnikban.

 

Szabályozzák Dubrovnik turizmusát – elektromos taxikkal léphetnek csak be az idelátogatók!

 

Sajnos nem most fordul elő először, hogy a rengeteg ideutazó által generált tumultus veszélyezteti a várost. Tudniillik Dubrovnik óvárosa a világörökség részét képezi, így a városrész védelmének érdekében nemrég létszámstoppot rendeltek el a látogatók számára, hiszen nemcsak a környező országokból, de a világ minden tájáról érkeznek látogatók, még óceánjárokon is.

 

A város és a látványosságok védelmének érdekében néhány éve korlátozni kezdték a turisták számát illetve a belépődíjakat is megnövelték. 

Szerencsére a technológia fejlettségével és a felszerelt kamerákkal mindig pontosan lehet tudni, hányan tartózkodnak a városban, így ha a látogatók száma túllépné a 8000-et, azonnal leállítják a vizi és a szárazföldi tömegközlekedést. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket