notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Elképesztő képek a múlt századból

hirdetes

Elképesztő képek a múlt századból

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az utóbbi évszázadunk történelmébe, leginkább úgy nyerhetünk betekintést, ha megnézzük, az elkészített képekben megelevenedő múltat. A XIX. században már létezett a fényképezőgép, melyet a XX. század folyamán tovább tökéletesítettek. A fotók segítsége nélkül, hogyan is tudná elképzelni a ma embere a XX. század legnagyobb borzalmait az első és a második világégést, hogyan látná, hogy a háborúk alatt miképpen teltek a polgárok mindennapjai vagy a fronton harcoló katonáké.

Az utóbbi évszázadunk történelmébe, leginkább úgy nyerhetünk betekintést, ha megnézzük, az elkészített képekben megelevenedő múltat. A XIX. században már létezett a fényképezőgép, melyet a XX. század folyamán tovább tökéletesítettek. A fotók segítsége nél

 

A fényképekből láthatjuk a háború okozta károkat az emberi szenvedéseket, melyeket az emberi gyarlóság és hatalomvágy okozott. A technikai fejlődés következményeként a XIX. és XX. század az, melybe a legmélyebb betekintésünk van a történelem során, hiszen a fotók és videofelvételek lehetőséget nyújtanak arra, hogy ne csak a képzeletünkben, egy-egy elmondás vagy írásos feljegyzés alapján következtessünk a történtekre.

 

Az utóbbi évszázad történelme nem csak a háborúkról szólt, bár még évtizedek múltán is a két Világháború fog mindenkinek eszébe jutni a XX. századról. Hiszen, olyan nagyszerű emberek születtek, mint például Elvis vagy Chaplin, akik igyekeztek szórakoztatni az egész világot és a képsorok között róluk is láthatunk majd felvételeket, mivel a XX. század legnagyobb egyéniségei közé tartoztak.

hirdetes

 

A következő 40 kép a múltból, elképesztő emberi történeteket és eseményeket elevenít meg, mely alapján jobban megismerhetjük saját történelmünket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Kocsma

A kocsmák napjainkra rendkívül népszerű találkozási helyekké nőtték ki magukat. A kocsmát... Tovább

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Tovább a lexikonra