Yerka, az ellophatatlan bicikli

Feltalálták az ellophatatlan biciklit!

Szerző: vargazsanett - 2019.04.17.

Forradalmi találmány! 3 fiatal kifejlesztette az ellophatatlan biciklit, a Yerka-t! Chile-ben már kapható, Európában várjuk, hogy megvásárolható legyen! Ezek után vége a bicikli lopásoknak!

Yerka, az ellophatatlan bicikli

A rendkívüli biciklit 3 dél-amerikai, Chile-ben élő fiatal találta fel. Sajnos még várat magára, hogy Európában is beszerezhető legyen, de senki se bánkódjon, hamarosan ennek is eljön az ideje! 


Mindannyian találkozhattunk már a jól ismert módszerekkel/kellékekkel melyek kétkerekű járgányunk védelmére szolgálnak. Léteznek lakatok és zárószerkezetek, melyek többnyire megbízható védelmet nyújtanak a mindennapok során. Érdekes azonban, hogy akadnak olyan országok, ahol a bicikli nyereg részét is külön védeni kell a tolvajoktól. Ez viszont hamarosan már a múlté lesz!

 

Cristóbal Cabello-nak, Andrés Roi Eggers-nek és Juan José Monsalve-nek köszönhetően megszületett az a kerékpár, mely képes önmagát „megvédeni”. A bicikli váza parkolás után lezárja az eszközünket.

 


A videóban (a cikk végén) magunk is láthatjuk milyen egyszerű a használata a kerékpár zárnak. Először leemeljük a bicikli nyerget, ezt követően a megfelelő felület (kerítés, oszlop stb.) megtalálása után csupán átszúrjuk a vázat, és visszadugjuk a kerékpárba. 


A csodajárgányt Yerkának hívják, azonban egyelőre elég busás ára van. Az első 100 bicikli mely eladásra került, darabja 400 dollárért (több mint 100 ezer forint) kelt el, de a cél, a 600 dolláros (170 ezer forint körül) egységár. Ettől függetlenül már több mint 190-en rendeltek maguknak egy saját Yerkát, tehát a fiatalok sikere úgy tűnik már garantált. 

 

A fiúk az Idiegogo nevű weboldal segítségével gyűjtöttek elég pénzt a gyártás megkezdéséhez és már akkor egyértelmű volt, hogy nagy sikere lesz a találmánynak. Nem is csoda, hisz’ a kerékpárt a legmodernebb technikákkal hozzák létre, a folyamatban 3D-s nyomtatók is segítséget nyújtanak. 
A közeljövőben szeretné a három fiatal lehetővé tenni, hogy a biciklit össze lehessen hangolni okostelefonunkkal, így akár egy kattintással lezárhatjuk majd kerékpárunkat. 
Talán az övéké lesz a világ első „okosbiciklije” ?

 

Nézd meg az ellophatatlan bicikli, a Yerka működését ebben a videóban:

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket