notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Elmarad a Budapesti Karácsonyi Vásár 2022-ben- Idén nem lesz Karácsonyi vásár Budapesten, az ok pedig ez

hirdetes

Idén nem rendez karácsonyi vásárt Budapeat

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az V. kerület döntésének értelmében idén elmarad a szokásos karácsonyi vásár Budapesten? A Vörösmarty teret nem fogják mindenféle karácsonyi bódék, kürtőskalács-, és forralt bor illat elárasztani? Miért nem lesz 2022-ben karácsonyi vásár Budapesten? A részletes okokat lentebb tárgyaljuk!

Elmarad a Budapesti Karácsonyi Vásár

Miért maradna el a karácsonyi vásár?

A vásárt tavaly megrendező, fővárosi nonprofit cég, a Budapest Brand korábban ugyan tárgyalásokat kezdett a Belvárossal, azonban nem sikerült megegyezniük. Ennek oka az volt, hogy a Budapest Brand csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

“Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy az elmúlt több, mint 20 évhez hasonlóan idén is szívesen megrendezi a vásárt. Erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére. Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. Ez biztosította volna, hogy a tavalyi megszokott színvonalon és időben, transzparens módon megvalósulhasson a vásár. A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor” – közölte a korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője.
hirdetes

Te mit gondolsz arról, hogy idén nem lesz karácsonyi vásár Budapesten?

 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Tej

A tej egy emlősök által előállított folyadék, amelyet első sorban utódjaik táplálására... Tovább

Nyelv

Nyelv alatt egyrészt a szájban található izomköteget értjük. A nyelv felületén található... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészség Érdekesség