Elmarad a Budapesti Karácsonyi Vásár 2022-ben- Idén nem lesz Karácsonyi vásár Budapesten, az ok pedig ez

Idén nem rendez karácsonyi vásárt Budapeat

Szerző: mprof - 2022.09.27.

Az V. kerület döntésének értelmében idén elmarad a szokásos karácsonyi vásár Budapesten? A Vörösmarty teret nem fogják mindenféle karácsonyi bódék, kürtőskalács-, és forralt bor illat elárasztani? Miért nem lesz 2022-ben karácsonyi vásár Budapesten? A részletes okokat lentebb tárgyaljuk!

Elmarad a Budapesti Karácsonyi Vásár

Miért maradna el a karácsonyi vásár?

A vásárt tavaly megrendező, fővárosi nonprofit cég, a Budapest Brand korábban ugyan tárgyalásokat kezdett a Belvárossal, azonban nem sikerült megegyezniük. Ennek oka az volt, hogy a Budapest Brand csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

“Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy az elmúlt több, mint 20 évhez hasonlóan idén is szívesen megrendezi a vásárt. Erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére. Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. Ez biztosította volna, hogy a tavalyi megszokott színvonalon és időben, transzparens módon megvalósulhasson a vásár. A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor” – közölte a korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője.

#szavazas-49# 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket