A világ első légi biciklije

Tardy Tamás a világ első légi biciklijével!

Szerző: bohacs - 2015.07.02.

Jelen voltunk a világ első légi biciklijének felszállásán, mindenki izgatottan figyelte, ahogy Tardy Tamás a levegőbe emelkedik a nem mindennapi szerkezettel. Sokáig tesztelték a gépet a földön, de végre eljött az ideje a légi bemutatónak is!

A világ első légi biciklije

A világ első légi biciklijét a mai napon pedig Tardy Tamás próbálta ki legelőször. Viszonylag sokan voltak jelen az eseményen, főleg Tamás ismerősei, barátai, családtagjai, de mint utóbb kiderült számunkra, az RTL KLUB stábja is tiszteletét tette. Tamás a repülés előtt elmondta, hogy szenvedélye a repülés, számára nagyon furcsa, hogy az ősemberek is képesek voltak sok mindenre, csak éppen az ég meghódítására nem. Ő mindig is erre vágyott, a levegőben lenni és onnan nézni az embereket, a tájakat, el sem tudják képzelni sokan, hogy mekkora élmény például a volt iskolánkat nézni a magasból. A biciklis repüléstől egyáltalán nem félt, ugyanis 16 éves korától a repülés a vérében van, így ez sem jelenthet problémát számára, sőt, még könnyebb is, mivel a bicikli összesen nagyjából 10 kilogrammot nyom. 

 

 

Mint ahogy a képen is látszik, nem egy hétköznapi bicikliről van szó, a hátuljára egy légcsavart szereltek, ez segített a bicikli hajtásában illetve abban, hogy a levegőben maradjon a szerkezet. Tamást a biciklihez rögzítették, hogy még véletlenül se következzen be baleset, majd egy gépkocsihoz kötötték a csörlőt. 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket